default-image

Κική Τζωρτζακάκη: Μύθος ότι ο έρωτας αποσυντονίζει τους εφήβους

Ψυχολογία
Κική Τζωρτζακάκη: Μύθος ότι ο έρωτας αποσυντονίζει τους εφήβους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο άνθρωπος που δεν έχει ερωτευτεί είναι άτυχος

Εφηβεία, έρωτας και… γονείς. Αφήνουν οι τελευταίοι να ερωτευτούν τα τέκνα τους και πώς πρέπει να συμπεριφερθούν στο πιο τρυφερό συναίσθημα των παιδιών τους;

« Ενισχύουμε και ενθαρρύνουμε τον έρωτα τον εφήβων και τα αγνά αισθήματα που νιώθουν, τονίζει με έμφαση η συγγραφέας και παιδαγωγός κ. Κική Τζωρτζακάκη.

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση για ένα θέμα που αφορά χιλιάδες οικογένειες αναπτύχθηκε στην διάρκεια της εκπομπής «Καλό Μεσημέρι» με την Ιωάννα Μαλέσκου.

«Πρέπει να  ενθαρρύνουμε τους νέους να ερωτεύονται και ο άνθρωπος που δεν έχει ερωτευτεί είναι άτυχος. Αλλά εμείς σαν γονείς τι κάνουμε; Λέμε όχι και αυτό γιατί φοβόμαστε την προσέγγιση του παιδιού μας με έναν άλλο και μετά είναι και τα μαθήματα που φοβόμαστε μην τα παραμελήσου. Και αυτό είναι μεγάλο λάθος»  υποστήριξε με έμφαση η κ.Τζωρτζακάκη.  

Τα όσα αναφέρει μάλιστα η συγγραφέας - παιδαγωγός, περιγράφουν στο έπακρο τη σωστή στάση των γονέων ενώ δίνει και συμβουλές για να μην μπλοκαριστούν οι έφηβοι και οι σχέσεις οδηγηθούν στα άκρα. Η ίδια βέβαια δεν παραλείπει να σταθεί στην συμπεριφορά εφήβων και ποια τελικά είναι η σωστή προσέγγιση της οικογένειας στη νέα πραγματικότητα με την οποία και έχει έρθει αντιμέτωπο από την τρυφερή ηλικία των 14 και 15 ετών.  

«Τι λέμε στα παιδιά μας . Μην ερωτευτείς του χρόνου θα πας στο λύκειο. Η φύση όμως τα έχει  ορίσει έτσι που γύρω στα 14 γίνεται μεγάλο αναπτυξιακό βήμα. Αν το κόψουμε μπορεί να μην ερωτευτεί ποτέ . Ο έρωτας είναι μια ιερή τρέλα και υπέρβαση που απογειώνει τον άνθρωπο. Δεν πονάει πουθενά και αγαπάει όλο τον κόσμο. Οπότε τι άλλο να επιθυμήσουμε για το παιδί μας».

Η κ. Τζωρτζακάκη αναφέρεται και στις συναισθηματικές μεταπτώσεις που όπως λέει είναι στο παιχνίδι της ζωής ενώ καταρρίπτει ένα μύθο, που «θέλει» τον έρωτα να μην αφήνει τους μαθητές να συγκεντρώνονται στα μαθήματα τους.

«Ο ερωτευμένος έφηβος συγκεντρώνεται καλύτερα στα μαθήματα. Τελευταίες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι πλέον ένας έφηβος αισθάνεται υπέροχα και αυτό είναι κάτι μοναδικό. Ονειροπολεί και συγκεντρώνεται και στα μαθήματα. Και όρεξη για ζωή έχει ο  νέος ή η νέα...  Για να μπορέσει το παιδί μας να διαλέξει ένα σωστό ταίρι , πρέπει να έχει ερωτευτεί πολλές φορές.... Αφήνουμε το παιδί να μας ανοίξει την καρδιά του και δεν κάνουμε ποτέ εμείς πρώτοι ερωτήσεις που τυχόν το φέρουν στην δύσκολη θέση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News