Κατερίνα Σαλαπάτα

Αγανακτισμένη Μαλβίνα

Πιο επίκαιρη παρά ποτέ….

«(…)Βγήκε που λέτε πριν από λίγες ημέρες ένας παν/μιακος εδώ στο ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Σαρρής ,και χρησιμοποίησε έναν όρο που πολύ με τάραξε. «Εθνική απονεύρωση» . Κάποιοι ,είπε ο καθηγητής, προσπαθούν να μας απονευρώσουν για να πονέσουμε λιγότερο όταν χάσουμε το δόντι μας. Εθνική απονεύρωση λοιπόν εκσυγχρονισμένοι μου Έλληνες. Αυτό μας περιμένει.

Και πως θα γίνει αυτή η απονεύρωση; Και από ποιους θα γίνει; Ε, από ανθρώπους που πιστεύουν ότι η χώρα μας είναι μια Ευρωπαϊκή εταιρεία αγνοώντας την αιματηρή ιστορία της. Από πληρωμένους κονδυλοφόρους θα γίνει  που προσπαθούν να μας κομπλάρουν ότι δεν είμαστε και τόσο πολύ Ευρωπαίοι. (…)
Ευθύνη έχει και η αριστερά δεν το συζητάω. Που άφησε τις εθνικές υποθέσεις στα χέρια πέντε κουλών  οι οποίοι δήλωσαν επαγγελματίες εθνικόφρονες άρα αφού ο κουλός ήταν εθνικόφρων ο αριστερός έπρεπε να μην είναι .Και αν η δεξιά με τις εξαλλοσύνες της και τις υπερβολές της  έκανε ύποπτη και απωθητική κάθε προβολή της εθνικής μας ιδιαιτερότητας και ταυτότητας ,η  αριστερά τράβηξε στο άλλο άκρο. Μηδένισε τη σημασία της εθνικής μας συνείδησης. (…)
 
Αυτά και άλλα πολλά έλεγε η Μαλβίνα Κάραλη κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '90
Τι κι αν "έφυγε"; Είναι πάντα εδω…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια