Ερντογάν εσείς; Καμμένο εμείς!

Απόψεις
Ερντογάν εσείς; Καμμένο εμείς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άντε καλέ που δεν αρμόζει σε έναν Υπουργό να χαρακτηρίζει τρελό τον Ερντογάν.

Στην πραγματικότητα  ζουλεύετε από τα βάθη της ψυχής σας  που δεν κάθεστε σε υπουργικές καρέκλες. Ζουλεύετε διότι ο Πάνος ζει το όνειρο του και αυτό «βγαίνει προς τα έξω». Επειδή …μπορεί προφανέστατα. Μα μη μου πείτε ότι δεν τον καμαρώνετε. Έστω και στα κρυφά. Σαν μια ένοχη απόλαυση ένα πράμα.

Ο Πάνος Καμένος λοιπόν ζει σε ένα δικό του παράλληλο σύμπαν και ως άλλος …Λάιονο από τον πλανήτη της Θαντέρα προτάσσει το «όπλο» του και φωνάζει σαν λυσσασμένο άνθρωπό-αιλουροειδές «Θάντερ… θάντερ… θάντερκατς…ωωω». Σε διαρκή εγρήγορση ο Υπουργός μας. Λέει, λέει και τι δεν έχει πει το στόμα του τελευταία.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ηρωική απάντηση στους Κεμαλιστές για τα 18 νησιά στο Αιγαίο; Κλεμμένο μεν από τον Λεωνίδα αλλά δε βαριέσαι.  «Μολών Λαβέ»! Αλησμόνητο θα μείνει επίσης το ακόμη πιο πετυχημένο «Η Τουρκία δεν πρέπει να ξεχνά ότι ηττήθηκε το 1821». Λατρεμένο και το πιο πρόσφατο: «Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε». Πςςςς Καμμένος – Άγκυρα σημειώσατε Χ.  Εδώ ο λαϊκισμός αποκτά άλλη διάσταση.

Εξυπακούεται πως οι δηλώσεις συνοδεύονται από το αντίστοιχο outfit. Πότε με στολή αλεξιπτωτιστή, πότε ως βατραχάνθρωπος και άλλοτε σαν καταδρομέας κοινώς... γυαλί, μαλλί και παντελόνι lee. Τι ωραία που θα ήταν σε αυτή τη χώρα να εναρμονιζόμασταν με τη σοβαρότητα των καταστάσεων. Ενίοτε… έστω και καταλάθος. Αμ, δε…

Είναι πασιφανές ότι η Τουρκία ιδίως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα έχει οξύνει τους τόνους με τους οποίους διεξάγει την εξωτερική της πολιτική. Δυστυχώς κατά πολλούς πέσαμε στην παγίδα να ακολουθήσουμε την ίδια τακτική όξυνσης με λεκτικές «κορώνες» α λα Ρετζεπ Ταγίπ.

Όπως υποστηρίζουν αναλυτές  αυτή είναι μια πολύ κακή επιλογή. Καλό θα ήταν τα σοβαρά εθνικά θέματα να αντιμετωπίζονται με σχέδιο και ενιαία «γραμμή» (Μαξίμου-Καμμένου) και όχι με «φανφάρες» που εξυπηρετούν το εσωτερικό κομματικό ακροατήριο του εκάστοτε Υπουργού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News