Κατερίνα Σαλαπάτα

Περί ευθιξίας και ηθικής

Όταν η λογική πάει...περίπατο

 Για λόγους…ευθιξίας μετά την αποπομπή της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου, παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ενστικτωδώς και αυθορμήτως ξεσπώ σε αχαλίνωτο γέλωτα. Λίγα λεπτά αργότερα ανακαλώ τον εαυτό μου στην τάξη και επιχειρώ μια βαθειά υπερ-ανάλυση των γεγονότων.

 Ο κ. Παπαδημητρίου παραιτήθηκε επειδή αν και η οικογένεια «κολυμπά» στα εκατομμύρια ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αποπέμψει τη σύζυγο του επειδή εισέπραξε και κάτι «ψιλά» από τα κρατικά ταμεία (βλ. επίδομα ενοικίου για στέγη Κολωνακιώτικη) . Όλα αυτά νομίμως βεβαίως – βεβαίως.

  Εδω ακριβώς είναι που διασταυρωνόμαστε με την καθαρόαιμη ανοησία. Διότι… ενώ ο κόσμος βούιζε  , η κυρία Αντωνοπούλου ξεκάθαρα δεν αντιλαμβανόταν το τι γινόταν .Δηλαδή μέσα στον κακό χαμό και ενώ ζητείται η παραίτηση σου , επιμένεις λέγοντας ότι παραμένεις στην καρέκλα σου και στη διάθεση του πρωθυπουργου και ταυτοχρόνως επιστρέφεις τα χρήματα που νομίμως πήρες , πράγμα για το οποίο νωρίτερα έχεις επιχειρηματολογήσει εκτενώς ;    

  Το πιο λογικό θα ήταν να πει και να πράξει τα ακριβώς αντίθετα. Δλδ να κρατήσει τα χρήματα, εφόσον όντως …νομίμως τα πήρε και να υποβάλει την παραίτησή της μόνο για λόγους … ευθιξίας … Αχ , αυτή η ευθιξία…

  Σε ότι αφορά τα περί ηθικού πλεονεκτήματος που έχει καταντήσει γραφική ατάκα σε κακοπαιγμένη επιθεώρηση χωρίς ουσία και περιεχόμενο: Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι το γεγονός ότι η κυρία Αντωνοπούλου (και η κάθε κυρία Αντωνοπούλου) αποφάσισε να εκμεταλλευτεί σχετική διάταξη προκειμένου να εισπράξει ένα Χ,Ψ ποσό.

  Το πραγματικό ηθικό πρόβλημα είναι ότι κάποιοι από την κυβέρνηση τις δύσκολες ημέρες τον Αύγουστο του 2015 όταν η χώρα βρισκόταν στο απόλυτο μηδέν αποφάσισαν να εντάξουν στο μνημόνιο «3» -αιφνιδιαστικά- διάταξη που έδινε σε εξωκοινοβουλευτικούς  Υπουργούς και Υφυπουργούς το δικαίωμα να λάβουν το επίμαχο επίδομα.

  Κοτζάμ Μαξίμου ένας Μπαμπινιώτης θα τους βρίσκεται. Ας τον ανοίξουν μήπως και επαναπροσδιορίσουν τον όρο της λέξης ηθική γιατί ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν απέχει κατά πολύ από την έννοια αυτή.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια