Γιώτα Αρχοντάκη

Φωτογραφίες: Η ελευθερία σου στην καραντίνα

Κοίταξε εικόνες με τις πιο ωραίες σου στιγμές και «ταξίδεψε»

Είναι δύσκολες οι μέρες που ζούμε και πρωτόγνωρες. Ειδικά για εμάς τους Έλληνες που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε τις βόλτες μας στα πιο πολυσύχναστα μέρη, να αγκαλιάζουμε τους αγαπημένους μας μέχρι να… σκάσουν και να μαζευόμαστε μεγάλες παρέες ακόμα και στην πιο μικρή γκαρσονιέρα. Δεν είμαστε Σουηδία σε κανένα επίπεδο. Δεν έχουμε συνηθίσει να τηρούμε τα 2 μέτρα ούτε στο super market με τους αγνώστους μας. Μπορεί να χαμογελάσουμε στον άνθρωπο που θα δούμε στο δρόμο και κατά λάθος θα διασταυρωθούν τα βλέμματα μας.

Είναι δύσκολο για εμάς, τους Έλληνες, να μπορούμε να δούμε τους τόσο δικούς μας ανθρώπους μόνο μέσα από οθόνες.

Η καραντίνα αναμφισβήτητα θα μας στιγματίσει και πιο πολύ γιατί δεν έχουμε μάθει να ζούμε σε αυτές τις συνθήκες. Εμείς βλέπουμε συχνά τους φίλους μας, τα παιδιά μας, τους γονείς μας, τα εγγόνια μας και τώρα αναγκαζόμαστε να μένουμε μακριά τους, παρά τη θέλησή μας.

Όταν, λοιπόν, νιώθω ότι ζορίζομαι από την υφιστάμενη κατάσταση και προσπαθώ να τη διαχειριστώ μόνη μου, αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να ανακαλέσω όλες εκείνες τις όμορφες στιγμές που έχω ζήσει την εποχή που είχα την ελευθερία μου. Χαζεύω φωτογραφίες, ανεβάζω στο Instagram και γράφω στη λεζάντα όλα όσα με κάνουν να νιώθω αυτά τα στιγμιότυπα. Ακούω μουσική η οποία μου φέρνει στο μυαλό όμορφες αναμνήσεις ή με ταξιδεύουν σε άλλες περιοχές. Έξω από τους τέσσερις τοίχους του δωματίου μου. Έξω από το γραφείο της δουλειάς μου.

Είναι φορές που έχω υπερένταση και, αν και είμαι κουρασμένη, δεν μπορώ να κοιμηθώ. Έτσι, προσπαθώ να βρω ένα σορό τρόπους για να χαλαρώσω για να με πάρει ο ύπνος. Είναι και άλλες φορές που ξυπνάω αγχωμένη, με έντονο χτυποκάρδι. Χωρίς να θυμάμαι ότι έχω δει κάποιο περίεργο όνειρο. Είναι καταστάσεις που είμαι σίγουρη ότι τις έχετε βιώσει κι εσείς και εξακολουθείτε να τις βιώνετε είτε βρίσκεστε σε καραντίνα στο σπίτι είτε δουλεύετε.

Είναι σημαντικό να βρείτε ένα «παραθυράκι» στη δύσκολη καθημερινότητα. Η κατάσταση δεν θα είναι για πάντα έτσι. Πάρτε χαρτί και μολύβι και κάντε σχέδια για το μέλλον. Μπορεί να μην είναι τόσο άμεσο αυτό το μέλλον, μπορεί να μην καταφέρετε να ταξιδέψετε φέτος, όμως αυτό δε θα σας εμποδίσει να κάνετε όνειρα.

Και τώρα.. Τώρα που είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, ανοίξτε το κινητό σας και δείτε όλες τις φωτογραφίες από εκείνες τις εκδρομές με τους φίλους, την οικογένεια, το σύντροφό σας. Είμαι σίγουρη ότι θα χαμογελάσετε…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια