Άνθρωπε – παντογνώστη, μήπως να χαλαρώσεις;

Απόψεις
Άνθρωπε – παντογνώστη, μήπως να χαλαρώσεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τώρα ξεκινάει το «καρναβάλι» στο… διαδίκτυο

Για γέλια και για κλάματα είμαστε σ’ αυτή τη χώρα και φαίνεται ακόμα περισσότερο τώρα που ο κορωνοϊός έφτασε και στην Ελλάδα. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες αυτές τις ημέρες. Αλλά... τώρα ξεκινάει το “καρναβάλι”, διότι το διαδίκτυο κρύβει τα μεγαλύτερα “διαμάντια” και τα μεγαλύτερα “μυαλά”.

Άρχισα, λοιπόν, να διαβάζω άρθρα για το τι γίνεται ακριβώς με αυτόν τον ιό, είδα και την απόφαση Κικίλια - που με βρίσκει απολύτως σύμφωνη - δεν παρέλειψα όμως να διαβάσω και τα σχόλια που αφήνουν οι χρήστες του Facebook κάτω από τις σχετικές δημοσιεύσεις των ειδησεογραφικών sites.

«Μας πανικοβάλλουν», λέει ο ένας.

«“Είμαστε θωρακισμένοι”, λέει ο υπουργός, αλλά μας ακυρώνει τα καρναβάλια», γράφει ο άλλος.

«Πρόληψη» θα σου πω εγώ... Ξέρεις τι σημαίνει; Που έχουμε μάθει να μην είμαστε ευχαριστημένοι με τίποτα!

Τώρα που ακυρώνει η κυβέρνηση τα καρναβάλια, λέμε πως μας πανικοβάλλουν. Αν δεν τα ακύρωνε, θα λέγαμε ότι δε μας προστατεύει. Μία ημέρα μετά τα σοβαρά επεισόδια σε Χίο και Λέσβο, λέμε.

Άνθρωπε, παίζουν πολλά θέματα στην επικαιρότητα. Εντάξει, μπορεί να παίζουν και πολλά συμφέροντα, αλλά να συνέλθουμε λίγο και να δούμε αυτή τη στιγμή τον τομέα της Υγείας; Δεν υπάρχει γιατρός που να έχει βγει σε κανάλι και να λέει πόσο τρομοκρατημένοι πρέπει να είμαστε γι’ αυτόν τον άτιμο κορωνοϊό. Βάζουμε εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας σε έναν διαρκή πανικό και δε χαλαρώνουμε. Δέκα χρόνια πριν, που είχε εμφανιστεί η γρίπη Η1Ν1, λέγαμε ότι θα πεθάνουμε όλοι. Τώρα νοσούμε, φτερνιζόμαστε στα μούτρα του άλλου και ξεχνάμε να του το πούμε. Και μου λες τι; ΤΙ; Ότι έχεις πάρει 5-6 πακέτα μάσκες από το φαρμακείο απλά για καβάντζα και “μου τη λες” όταν βήχω σε ένα χαρτί για να μη σε μολύνω; Φοβάσαι μην έχω τον κορωνοϊό ή οποιονδήποτε άλλο - επώνυμο ή ανώνυμο - ιό, ενώ έχεις στο συρτάρι μάσκες που δεν έχεις χρειαστεί ούτε μία φορά; Δώσε μου από τις καβάντζες σου γιατί εγώ σε φαρμακείο δε βρήκα ούτε για δείγμα μια μάσκα.

Μη μου μιλάς για κορωνοϊό και για πρόληψη όταν δε σε ευχαριστεί τίποτα. Δε σε ευχαριστεί που ακυρώνονται συναθροίσεις χιλιάδων σε ένα μέρος, προληπτικά. Αν έχουμε όμως 1.000 κρούσματα, η “κακή” κυβέρνηση δε σε προστάτευσε, ε;

Άνθρωπε, κάνε απλά πράγματα. Πλένε τα χέρια σου. Να χρησιμοποιείς υγρό αντισηπτικό και αντισηπτικά μαντιλάκια. Φυσικά, για οτιδήποτε σε αγχώνει, να συμβουλεύεσαι τον γιατρό σου. Αλλά μην κάνεις και εσύ ο ίδιος τον γιατρό με ένα σχόλιο στο Facebook. Πάρε αποστάσεις, “βούτα” λίγο το μυαλό σου στη λογική και μετά γράψε για τα μέτρα πρόληψης που θεωρείς εσύ σωστά...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News