default-image

Θέμης Τζήμας: «Ψήφος σταθερότητας ή αστάθειας στη συστημική παρακμή;»

Απόψεις
Θέμης Τζήμας: «Ψήφος σταθερότητας ή αστάθειας στη συστημική παρακμή;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίσθηση προκαλούν τα όσα αναφέρει ο κ. Τζήμας για τις πραγματικές αιτίες απουσίας, προεκλογικά, των εθνικών θεμάτων και των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής

Ο νομικός και δρ. του Δημοσίου Δικαίου στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του ΑΠΘ, Θέμης Τζήμας, σε μια συζήτηση με φόντο το κλίμα διαφαινόμενης αδιαφορίας στους προεκλογικούς ρυθμούς ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, περιγράφει αναλυτικά γιατί επί της ουσίας πολιτική αντιπαράθεση πάνω τα καυτά ζητήματα της κοινωνίας δεν γίνεται. Εξηγεί γιατί η αντιπαράθεση σε επίπεδο φόρων ή υγείας γίνεται στη βάση ατυχών δηλώσεων ή γκάφας στελεχών του κάθε κόμματος, αφού επί της ουσίας για μια στρατηγική με όραμα και αυτούσιο παραγωγικό μοντέλο στη χώρα το πολιτικό σύστημα δεν ενδιαφέρεται να αρθρώσει λόγο, έχοντας αποδεχθεί τον συμπληρωματικό ρόλο της χώρας στις επιλογές υπερεθνικών συμμαχιών και μεγάλων παικτών ισχύος, όπως οι ΗΠΑ ή η Γερμανία.

Αίσθηση προκαλούν τα όσα αναφέρει για τις πραγματικές αιτίες απουσίας, προεκλογικά, των εθνικών θεμάτων και των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής.

Ο Θέμης Τζήμας υποστηρίζει ότι η χώρα βρίσκεται σε 15ετή οικονομική τραγωδία με μείον 25% του ΑΕΠ να εξακολουθεί να υφίσταται. Άρα, κατά την οπτική του, το επίδικο της 25ης Ιουνίου είναι σταθερότητα ενός συστήματος συνολικής παρακμής ή η ψήφος αστάθειας αυτού του συστήματος παρακμής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News