Κώστας Πικραμένος: «Τα χειρότερα έρχονται μέσω Τουρκίας»

Απόψεις
Κώστας Πικραμένος: «Τα χειρότερα έρχονται μέσω Τουρκίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επόμενη πενταετία Ερντογάν θα είναι η πλέον σκληρή στα εθνικά και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα με τον κ. Πικραμένο

Ο Κώστας Πικραμένος, διευθυντής Ερευνών της CP Consulting, εμπειρογνώμων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για θέματα Τουρκίας, Υπηρεσιών Πληροφοριών και Πολιτικού Ισλάμ, μιλάει στον 98,4 και αναλύει, μεταξύ άλλων, τις εκλογές στην Τουρκία και την πενταετία Ερντογάν, που εκτιμά ότι θα είναι η πλέον σκληρή στα εθνικά και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων αναφέρει:

Για την Τουρκία:

«Οι Τούρκοι ψήφισαν με βάση το κριτήριο της ταυτότητας (θρησκεία, κουλτούρα, αξίες) και όχι με βάση την οικονομία (πληθωρισμός, ισοτιμία λίρας) ή τη διαχείριση των σεισμών πόσο μάλλον θέματα διαφθοράς, νεποτισμού κ.α.

Θα ζήσουμε τη χειρότερη πενταετία Ερντογάν αν είναι στη ζωή μέχρι το 2028. Θα θελήσει να υλοποιήσει το όραμα της Μεγάλης Τουρκίας είτε με αλλαγή συνόρων είτε με στρατιωτική παρουσία σε ζώνες επιρροής.

Οι Υπηρεσίες Πληροφοριών πλέον προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει στο μυαλό του με βάση τις υπαρξιακές του ανησυχίες για την εξασφάλιση της υστεροφημίας του.

Θα πάρει εκδίκηση για τη δυτική υποστήριξη του Κιλιτσντάρογλου μέσω των προσεχών ευρω-εκλογών. Θα χρησιμοποιήσει και πάλι το επιχείρημα της ισλαμοφοβίας στην Ευρώπη όπου διαβιούν 20 εκατομμύρια μουσουλμάνοι.

Η εκλογή Λεπέν στη Γαλλία και ο θάνατος του Χαμενεΐ φυσιολογικά κάποια στιγμή στο Ιράν θα οδηγήσουν σε μια ακόμη πιο ριζοσπαστικοποιημένη Τουρκία μέχρι το 2028».

Για την Ασφάλεια:

«Μετά την υπόθεση των υποκλοπών, της Ρωσίδας κατασκόπου, των Πακιστανών στου Ψυρρή, τη διαχείριση του απεγκλωβισμού από το Σουδάν, τις υποθέσεις της Greek Mafia, τώρα έχουμε και την υπόθεση με τα διαβατήρια μέσω ΕΛΤΑ.

Πρέπει να σπάσει η ΕΥΠ σε δύο πολιτικές υπηρεσίες εξωτερικού και εσωτερικού χωρίς παρουσία αστυνομικών για να κοπεί ο ομφάλιος λώρος με την ΕΛΑΣ. Μόνο τότε δεν θα υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία και εσωτερική ενημέρωση για τη Μαφία».

Για τις Εκλογές:

Τα κόμματα που ανταγωνίζονται σε πατριωτισμό κατά της Τουρκίας φιλοξενούν στα ψηφοδέλτια τους επισκέπτες του Προξενείου στην Κομοτηνή».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News