Γιώργος Σαχίνης

Γιώργος Χαρβαλιάς: «Γερμανική αποθράσυνση και ελληνική υποτέλεια το δείγμα γραφής Σκέρτσου»

«Οι Γερμανοί κάνουν πάντα αθόρυβα τη δουλειά τους και εκμεταλλεύονται κάθε συγκυρία, ακόμη και αυτή την άστοχη και αχαρακτήριστη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου», λέει ο κ. Χαρβαλιάς

Ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Γιώργος Χαρβαλιάς μιλάει στον 98.4 με αφορμή ότι το νέο του βιβλίο από τις εκδόσεις Πεδίο, “Η Άγνωστη Ελληνογερμανική Ιστορία. Γιαβόλ! Αίμα, λήθη και υποτέλεια” έγινε η αιτία των απαράδεκτων δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου, οι οποίες επιχειρήθηκε να ανασκευαστούν μερικώς και να έχουν κάλυψη από τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με τις οποίες το θέμα των Γερμανικών Επανορθώσεων - Οφειλών ανήκει στο παρελθόν και δεν μπορεί να σκιάζει τις σχέσεις μας με τη Γερμανία, που αναφέρονται στο μέλλον και τα μεγάλα προβλήματα της Ευρώπης  σε αυτό.

Ο Γιώργος Χαρβαλιάς επισημαίνει πως «οι Γερμανοί κάνουν πάντα αθόρυβα τη δουλειά τους και εκμεταλλεύονται κάθε συγκυρία, ακόμη και αυτή την άστοχη και αχαρακτήριστη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Στο θέμα της διεκδίκησης, που είναι και υλικό αλλά και ηθικό, αυτός που φταίει είναι το δικό μας πολιτικό προσωπικό, που είναι πολύ κατώτερο των περιστάσεων και μάλιστα εμφανίζεται ως υποτελές. Από το 2019 υπάρχει διακομματική απόφαση της Βουλής για τη διεκδίκηση, ο όποιος όχι απλά δεν την εφαρμόζει, αλλά την περιγράφει σαν μια παρανυχίδα των σχέσεων με τη Γερμανία. Απλά προδίδει και δεν τιμά τον ρόλο του ως εκπρόσωπος της βούλησης του ελληνικού λαού, μέσω του κοινοβουλίου».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια