Θρασύβουλος Ευτυχίδης για νίκη Ερντογάν: «Με όρους απόλυτου φαβορί ο δεύτερος γύρος»

Απόψεις
Θρασύβουλος Ευτυχίδης για νίκη Ερντογάν: «Με όρους απόλυτου φαβορί ο δεύτερος γύρος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ερντογάν ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και είναι το ακλόνητο φαβορί του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών που μάλλον θα εξελιχθούν σε τυπική διαδικασία, σύμφωνα με τον κ. Ευτυχίδη

Ο Θρασύβουλος Ευτυχίδης, διεθνολόγος-οικονομολόγος, πολιτικός αναλυτής με ιδιαίτερες γνώσεις των εξελίξεων στα Βαλκάνια, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και ειδικά για την Τουρκία, μιλώντας σήμερα στον 98,4 ανέφερε ότι κόντρα σε όλες τις εκτιμήσεις και την αίσθηση που υπήρχε προεκλογικά, ο Ερντογάν ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά, είναι το ακλόνητο φαβορί του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών που μάλλον θα εξελιχθούν σε τυπική διαδικασία, αλλά κατάφερε ταυτόχρονα να συγκρατήσει και την απόλυτη πλειοψηφία στο τουρκικό κοινοβούλιο, παρά την απώλεια δυνάμεων. Αντίθετα η ενωμένη αντιπολίτευση πάει σε ένα β’ γύρο προεδρικών εκλογών αναγκαστικά ενωμένη, αλλά με ελάχιστες πιθανότητες στις δεξαμενές ψηφοφόρων ώστε να μπορέσει να κάνει μια θεαματική ανατροπή, χώρια που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται και κεντρόφυγες τάσεις δυνάμεων που θα μετακινηθούν προς το φαβορί για επανεκλογή, τον Ερντογάν.

Ο σφοδρός πόλεμος των δυτικών κατά του Ερντογάν και η στήριξη στον Κιλιντσντάρογλου υπήρξε μια από τις βασικές παραμέτρους τελικά, είπε ο κ. Ευτυχίδης, που λειτουργώντας αντανακλαστικά στο τουρκικό εκλογικό σώμα έδωσε την καθαρή πρωτιά στον Ερντογάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News