Δημήτρης Σταθακόπουλος: Οι "γρίφοι" των Τουρκικών εκλογών

Απόψεις
Δημήτρης Σταθακόπουλος: Οι "γρίφοι" των Τουρκικών εκλογών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανεξάρτητα από τον νικητή των εκλογών η Τουρκία δεν πρόκειται να μεταβάλλει τον πυρήνα της αναθεωρητικής στρατηγικής της με ότι αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα, σημειώνει ο κ. Σταθακόπουλος μιλώντας στον 98.4

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, νομικός, Δρας Παντείου Πανεπιστημίου (Οθωμανική Κοινωνία –ιστορία και πολιτισμός) Συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών ( ΕΤΕΜ ) του Παν. Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ), μιλάει στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 για τις εκλογές της Κυριακής στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων και ιδίως στη περίπτωση νίκης Κιλιντσάρογλου, η παράδοση της εξουσίας θα είναι μια άλλη υπόθεση για το βαθύ σύστημα Ερντογάν.

Ο ίδιος εκτιμά πως η κατάσταση θα εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά, από την επικοινωνιακή αίσθηση που περνάει στη Δύση για το κλίμα των τουρκικών εκλογών, σημειώνοντας ότι εισερχόμαστε εσωτερικά στη Τουρκία σε μια περίπλοκη κατάσταση εξ αντικειμένου.

Σε κάθε περίπτωση , σημειώνει πως σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και ανεξάρτητα από τον νικητή, η Τουρκία δεν πρόκειται να μεταβάλλει τον πυρήνα της αναθεωρητικής στρατηγικής της με ότι αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News