Αποκαλυπτικές μαρτυρίες απεγκλωβισμένων από το Χαρτούμ - Τι είπε στον 98,4 ο πατέρας Μαυρίκος

Κρήτη
Αποκαλυπτικές μαρτυρίες απεγκλωβισμένων από το Χαρτούμ - Τι είπε στον 98,4 ο πατέρας Μαυρίκος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκαλυπτική είναι και η μαρτυρία του αναπληρωτή διευθυντή Γυμνασίου στο Χαρτούμ Παναγιώτη Μανούσου στον 98,4

« “Φτάστε μόνοι σας στο αεροδρόμιο Χαρτούμ και από ’κει θα φύγετε”, κανένα άλλο σχέδιο απεγκλωβισμού δεν υπήρχε»… Είναι οι αποκαλυπτικές οι μαρτυρίες του πατέρα Γιώργου Μαυρίκου και του αναπληρωτή διευθυντή σε Γυμνάσιο Παναγιώτη Μανούσου στο Ράδιο 98,4.

Ο Κρητικός ιερέας Γιώργος Μαυρίκος έκανε λόγο για «θαύμα και ανάσταση» των απεγκλωβισμένων από τη Μητρόπολη, αν και υπήρξαν στιγμές που είπαν ότι τελείωσαν. Όπως περιγράφει, οι μάχες ξεκίνησαν το βράδυ της λειτουργίας της Ανάστασης, οπότε και τραυματίστηκαν οι δυο Έλληνες, ενώ εγκλωβισμένοι παραμένουν επίσημα ακόμα τρεις. «Απελπιστικές ήταν οι μέρες και οι ώρες. Μόνοι μας κληθήκαμε να μεταβούμε στο αεροδρόμιο. Μας βοήθησε μουσουλμάνος κληρικός να περάσουμε», τόνισε.

Αποκαλυπτική είναι και η μαρτυρία του αναπληρωτή διευθυντή Γυμνασίου στο Χαρτούμ Παναγιώτη Μανούσου στον 98,4, καθώς όπως είπαν κλήθηκαν από μόνοι τους να βρουν τον τρόπο μεταφοράς τους στο αεροδρόμιο, όπου τους είπαν ότι θα τους περίμεναν αεροσκάφη για την απομάκρυνσή τους.

«Έξω από την πόρτα μας οι μάχες ήταν σφοδρές. Βλήματα έσπαγαν τα παράθυρα των σπιτιών μας. Πήγαμε στο σχολείο για να προστατευτούμε. Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας όπως και των μαθητών καθώς οι ώρες ήταν απελπιστικές», πρόσθεσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News