Θέμης Τζήμας: Γεωπολιτικός πόλεμος, η Ελλάδα , οι εξαρτήσεις κι ένας λαός σε αποσύνθεση

Κρήτη
Θέμης Τζήμας: Γεωπολιτικός πόλεμος, η Ελλάδα , οι εξαρτήσεις κι ένας λαός σε αποσύνθεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια συζήτηση - ανάλυση στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4. για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και την "ετοιμότητα" συμβιβασμών της ελληνικής ελίτ στην αναθεωρητική ατζέντα της Τουρκίας, εναρμονιζόμενη στις απαιτήσεις των ΗΠΑ για ηρεμία στην περιοχή, αλλά και για τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ο νομικός, διδάκτορας του ΑΠΘ, αρθρογράφος και συγγραφέας Θέμης Τζήμας, τοποθετείται σε μια συζήτηση - ανάλυση στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4. για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και την "ετοιμότητα" συμβιβασμών της ελληνικής ελίτ στην αναθεωρητική ατζέντα της Τουρκίας, εναρμονιζόμενη στις απαιτήσεις των ΗΠΑ για ηρεμία στην περιοχή, αλλά και για τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και γιατί προοιωνίζεται μεγάλη κρίση και ποιοί για διαφορετικούς λόγους επιχειρούν να την ανασχέσουν.

Ταυτόχρονα ο Θέμης Τζήμας, μιλάει για την μεγάλη αντιπαράθεση Δύσης με ηγέτη τις ΗΠΑ και αναδυόμενου κόσμου με την πρωτοκαθεδρία της Κίνας, που είναι ουσιαστικά ένας παγκόσμιος πόλεμος πολλαπλών επιπέδων, από την Ουκρανία μέχρι την Ταιβάν και από την αποδολαριοποίηση με πρωτεργάστες Κίνα-Ρωσία-Ιράν μέχρι την επιβολη ισχύος με κάθε τρόπο του δολαρίου που επιχειρούν οι ΗΠΑ.

Σε όλο αυτά ο κ. Τζήμας, σημειώνει ότι η Ελλάδα, πριν την αναγκαία χάραξη επιτέλους μιας πραγματικά εθνικής στρατηγικής βάθους, χρειάζεται να ανακόψει την δημογραφική κατρακύλα του πληθυσμού της που κανείς δεν μιλάει γι αυτήν και κυρίως την αποσύνθεση του λαού που αποκτά χαρακτηριστικά μονιμότητας και σχεδόν μοιρολατρικά του απόλυτου τέλματος.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Τζήμα στο αρχείο που ακολουθεί

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News