Συγκινεί ο Σπαρταθλητής γιατρός που τρέχει για τις Γερμανικές Οφειλές - Μιλά για την εισβολή της 6ης Απριλίου 1941

Κρήτη
Συγκινεί ο Σπαρταθλητής γιατρός που τρέχει για τις Γερμανικές Οφειλές - Μιλά για την εισβολή της 6ης Απριλίου 1941

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σπαρταθλητής - γιατρός, Στέργιος Αράπογλου, καθοδόν στο εγχείρημα να διατρέξει 3.000 χιλιόμετρα, μέσα από μαρτυρικά χωριά και πόλεις της Ελλάδας και της Κρήτης, για το μήνυμα της μνήμης και όχι της λήθης στην Ιστορία, ενισχύοντας το αίτημα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών για δικαίωση, σε μια συγκλονιστική περιγραφή στον 98.4, στέλνει πολλαπλά μηνύματα και συγκινεί με τους συμβολισμούς που έχει η μέρα αυτή για την πατρίδα μας

Συμπληρώνονται σήμερα 82 χρόνια από την απρόκλητη επίθεση του Γ΄ Ράιχ της Γερμανίας εναντίον της πατρίδας μας. Ο στρατός μας με την γενναία του αντίσταση στη γραμμή των Οχυρών έδωσε λαμπρό παράδειγμα ηρωισμού και αυτοθυσίας αλλά λόγω της κατάρρευσης της Γιουγκοσλαβίας δεν μπόρεσε να ανακόψει τη γερμανική εισβολή. Όμως ο ελληνικός λαός συνέχισε να μάχεται ηρωικά εναντίον του εισβολέα στη Μάχη της Κρήτης. Δικαίως οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι καθώς η πατρίδα μας πολέμησε επί 217 ημέρες εναντίον και των δύο κύριων δυνάμεων του Άξονα, που μέχρι τότε έμοιαζε ανίκητος.

Το νικηφόρο αγώνα στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας, την ηρωική Μάχη των Οχυρών και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό της Μάχης της Κρήτης ακολούθησε το έπος της Εθνικής μας Αντίστασης, που ήταν από τα μαζικότερα και ισχυρότερα λαϊκά κινήματα Αντίστασης σε ολόκληρη την Ευρώπη, με καθοριστική συμβολή στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών!

Ύστερα από 82 χρόνια, ο Σπαρταθλητής - γιατρός Στέργιος Αράπογλου, καθοδόν στο εγχείρημα να διατρέξει 3.000 χιλιόμετρα, μέσα από μαρτυρικά χωριά και πόλεις της Ελλάδας και της Κρήτης, για το μήνυμα της μνήμης και όχι της λήθης στην Ιστορία, ενισχύοντας το αίτημα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών για δικαίωση, σε μια συγκλονιστική περιγραφή στον 98.4, στέλνει πολλαπλά μηνύματα και συγκινεί με τους συμβολισμούς που έχει η μέρα αυτή για την πατρίδα μας.

Ακούστε τη συνέντευξη στο αρχείο που ακολουθεί

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News