Στάθης Σταυρόπουλος: Το γκροτέσκο του πολιτικού συστήματος σε ένα κόσμο που αλλάζει δραματικά

Απόψεις
Στάθης Σταυρόπουλος: Το γκροτέσκο του πολιτικού συστήματος σε ένα κόσμο που αλλάζει δραματικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Σταυρόπουλος μιλώντας στον 98.4 αναφέρεται ακόμη στις ανοιχτές προκλήσεις για τις κοινωνίες στην εποχή της τεχνολογικής επανάστασης των αλγόριθμων και της τεχνητής νοημοσύνης, που μπορεί να οδηγήσουν σε μια τεχνολογική δημοκρατία αλλά μπορεί και σε μια απόλυτη δυστοπία

Μια χώρα που κινδυνεύει να μετατραπεί σε χώρο των γεωστρατηγικών επιδιώξεων μεγάλων παικτών ισχύος, με ένα πολιτικό σύστημα γκροτέσκο και μια κοινωνία που βουλιάζει στη φτώχεια και την έλλειψη κάθε ικμάδας δημοκρατίας, περιγράφει μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 ο σκιτσογράφος, αρθρογράφος και συγγραφέας , Στάθης Σταυρόπουλος.

Αναφέρεται ακόμη στις ανοιχτές προκλήσεις για τις κοινωνίες στην εποχή της τεχνολογικής επανάστασης των αλγόριθμων και της τεχνητής νοημοσύνης, που μπορεί να οδηγήσουν σε μια τεχνολογική δημοκρατία αλλά μπορεί και σε μια απόλυτη δυστοπία.

Περιγράφει τα άιτια της τροχιάς παρακμής στο δυτικό κόμσο και την Ευρώπη κατά την οπτική του, μιλώντας για την"λοβοτομή" σε γλώσσα, ιστορία και ταυτότητα ως συστατικά των  εθνών , σε ένα κόσμο που ρευστοποιούνται οι πάντες και τα πάντα , στο όνομα των αγορών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News