Δημήτρης Σταθακόπουλος: Το 1821 από τις Πηγές για την Ελληνική Επανάσταση

Απόψεις
Δημήτρης Σταθακόπουλος: Το 1821 από τις Πηγές για την Ελληνική Επανάσταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Σταθακόπουλος , παραθέτει θεατές και αθέατες πλευρές της Εθνεγερσίας, μέσα από τις πηγές περιγράφοντας την Ελληνική Επανάσταση

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος , νομικός , Δρας Παντείου Πανεπιστημίου (Οθωμανική Κοινωνία –ιστορία και πολιτισμός) Συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών (ΕΤΕΜ) του Παν. Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ), σε ένα ραδιοφωνικό ταξίδι στην Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Αφορμή το νέο του βιβλίο “Το 1821 από τις πηγές” με  520 σελίδες πηγών για ανάγνωση στο πρωτότυπο κείμενο. Το βιβλίο προλογίζουν ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανης, Γεώργιος Κοντογιώργης, και ο Ιστορικός – Νομικός, Δρ. Ανδρέας Κούκος και  εκδόθηκε από τις Εκδόσεις 24 γράμματα.

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, παραθέτει θεατές και αθέατες πλευρές της Εθνεγερσίας, μέσα από τις πηγές περιγράφοντας την Ελληνική Επανάσταση, το κλίμα λίγο πριν από αυτή, το ξέσπασμα της αλλά και τους πρώτους μήνες της Επανάστασης.

Καταθέτει μάλιστα και την οπτική του,  γιατί η δολοφονία του Καποδίστρια, είναι η κομβική στιγμή για την σύγχρονη πορεία των Ελλήνων ως κρατική υπόσταση με τα σπέρματα της υποτέλειας και της ξενοκρατίας να εμπεδώνονται ακριβώς μετά τον φόνο του Έλληνα Κυβερνήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News