Γιώργος Σαχίνης

Δημήτρης Καραϊτίδης: Εξαιρετική προσοχή στην ξαφνική μεταστροφή τακτικής της Τουρκίας

Ο Δημήτρης Καραϊτίδης, μιλώντας στον 98.4 κάνει λόγο και για τις ραγδαίες αλλαγές γεωπολιτικά και πως επηρεάζουν την Ανατολική Μεσόγειο

Ο πρέσβης ε.τ. Δημήτρης Καραϊτίδης, αναλύει στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, υπό το πρίσμα της ταχύτατης αλλαγής τακτικής της Τουρκίας, με ποιο ήπιους τόνους και κλίμα  έναντι της Ελλάδας, χωρίς να αλλάζει την αναθεωρητική στρατηγική της βάθους έναντι του Ελληνισμού.

Σημειώνει με νόημα πως αυτή η ξαφνική μεταστροφή τακτικής είναι μεν καλοδεχούμενη, αλλά χρειάζεται εξαιρετική προσοχή  στην ανάλυση της. Πολύ περισσότερο που σημειώνεται αμέσως μετά την επίσκεψη Μπλίνκεν σε Άγκυρα και Αθήνα, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται μελλοντικά σε πιέσεις για διευθετήσεις και ανταλλάγματα ως προς την ηπιότερη στάση προς το παρόν της Τουρκίας.

Ο Δημήτρης Καραϊτίδης, μιλάει ακόμη για τις ραγδαίες αλλαγές γεωπολιτικά και πως επηρεάζουν την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και την προσοχή που χρειάζεται στο τρίγωνο των συνομιλιών  κατά ζεύγη στο θέμα των θαλασσίων ζωνών, μεταξύ Αιγύπτου- Ελλάδας και Τουρκίας και τον κρίσιμο ρόλο της οριοθέτησης Ελλάδας - Κύπρου.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια