Κώστας Φαρσαλινός: Δυστοπικές κοινωνίες και ο ρόλος του σκεπτόμενου πολίτη

Απόψεις
Κώστας Φαρσαλινός: Δυστοπικές κοινωνίες και ο ρόλος του σκεπτόμενου πολίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάντηση "σοκ" του Υπουργείου Υγείας: εκ παραδρομής οι κηδείες Covid με την παλιά εγκύκλιο επί 3 χρόνια! - Ο κ. Φαρσαλινός μιλώντας στον 98.4 χαρακτήρισε την κατάσταση αυτή ως εσκεμμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών, που δεν συμβαδίζει με καμία διεθνή επιστημονική οδηγία

Ο ερευνητής - ιατρός, συνεργάτης στα Πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Αττικής Κώστας Φαρσαλινός μιλάει στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 για την επιχείρηση εκφοβισμού των πολιτών εργαλειοποιώντας τις κηδείες COVID, και για την παραβίαση της ιδιωτικότητας και κατάργηση της αυτονομίας με μέτρα όπως η ιδιωτικοποίηση του νερού και ο περιορισμός των οικόσιτων ζώων.

Με αφορμή απάντηση του υπουργείου υγείας σε ερώτημα του δημοτικού συμβούλου της Αλεξανδρούπολης κ. Κώστα Καραϊσκου, ο κ. Φαρσαλινός τόνισε πως οι κηδείες COVID συνεχίζουν να πραγματοποιούνται στην Ελλάδα καθ’ υπέρβαση των διεθνών οδηγιών που από τον Μάρτιο του 2020 ξεκάθαρα αναφέρουν ότι επιτρέπεται η έκθεση της σορού για τους πενθούντες. Το θέμα είχε αναδειχθεί από την εκπομπή «Αντιθέσεις» το Δεκέμβριο του 2020, και αφορούσε στην απόφαση του τότε Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκου να παραμένουν σφραγισμένα τα φέρετρα κατά την εξόδιο ακολουθία. Παρόλο που προέκυψε νέα οδηγία από το Δεκέμβριο του 2020, κρατήθηκε κατά κάποιο τρόπο «μυστική» με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι κηδείες COVID να πραγματοποιούνται με προσβλητικό τρόπο για τον θανόντα και τους συγγενείς, προκαλώντας μη-αναστρέψιμη βλάβη, ενώ στα δημοτικά κοιμητήρια προετοίμαζαν τάφους σε απομακρυσμένα σημεία για τους θανόντες από COVID. Ο κ. Φαρσαλινός χαρακτήρισε την κατάσταση αυτή ως εσκεμμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών, που δεν συμβαδίζει με καμία διεθνή επιστημονική οδηγία.

Στα ζητήματα επικαιρότητας, αναφέρθηκε τόσο στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού όσο και στην πρόσφατη απόφαση της περιφέρειας Κρήτης για τον περιορισμό των οικόσιτων ζώων στο Νομό Λασιθίου. Χαρακτήρισε τις αποφάσεις ως προσπάθεια υπονόμευσης της αυτάρκειας και της αυτονομίας των πολιτών. Τόνισε ότι ο έλεγχος ενέργειας, τροφής και τώρα του νερού θα οδηγήσει σε τεχνητές κρίσεις, αύξηση του κόστους ζωής και υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, στα πλαίσια μιας διεθνούς προσπάθειας μετατροπής της κοινωνίας σε μια κοινωνία υπάκουων υπηκόων, εξαρτημένων από την κρατική βοήθεια για την επιβίωση. Με αφορμή πάντα την κλιματική αλλαγή, σημείωσε πως οδεύουμε αναπόφευκτα σε επιβολή κατανάλωσης βιομηχανοποιημένων τροφίμων και σε κατάργηση της κτηνοτροφίας, κάτι που πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες του χώρου. Ανέφερε πως απώτερος σκοπός, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί δημόσια, είναι η δημιουργία «πράσινων διαβατηρίων», δηλαδή η καταγραφή αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα για τον κάθε πολίτη ώστε ανάλογα με τις συμπεριφορές και τις καταναλωτικές του συνήθειες να επιβάλλονται περιορισμοί, πρόστιμα φόροι ή απαγορεύσεις, με αφορμή τη διάσωση του περιβάλλοντος. Κατέληξε ότι τα ζητήματα αυτά πλέον έχουν χαρακτηριστικά δυστοπίας και η εργαλειοποίηση της κλιματικής αλλαγής ξεπερνά τα όρια των επιστημονικών πεδίων και των εξειδικεύσεων. Είναι ζητήματα που αφορούν τον κάθε ενεργό και σκεπτόμενο πολίτη ξεχωριστά, ο οποίος πλέον πρέπει να αντιδράσει και να αποκτήσει κρίση και λόγο σε όλα όσα συμβαίνουν και αφορούν άμεσα την καθημερινότητα και το επίπεδο διαβίωσής του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News