Γιώργος Αυγερόπουλος: Χωρίς νερό πεθαίνεις, δεν είναι κινητό ή τηλεόραση

Απόψεις
Γιώργος Αυγερόπουλος: Χωρίς νερό πεθαίνεις, δεν είναι κινητό ή τηλεόραση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νερό, το οποίο όπως κατέδειξε ακυρώνει τρεις τουλάχιστον αποφάσεις του ΣτΕ και αντιβαίνει στο Σύνταγμα

Ο δημοσιογράφος και πολυβραβευμένος στα ερευνητικά ντοκιμαντέρ Γιώργος Αυγερόπουλος, μίλησε σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νερό, το οποίο όπως κατέδειξε ακυρώνει  τρεις τουλάχιστον αποφάσεις του ΣτΕ και αντιβαίνει στο Σύνταγμα.

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος που έχει κάνει εκτεταμένη έρευνα γύρω από τα τραγικά αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης του νερού διεθνώς στο ντοκιμαντέρ του «Μέχρι την τελευταία σταγόνα», επισημαίνει με ποιον τρόπο ανοίγει ο δρόμος προς την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσα θα έρθουν αν υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο και διερωτάται με νόημα:

«Σύμφωνα με το Σύνταγμα αλλά και με τις αποφάσεις του ΣτΕ, στον τομέα της υδροδότησης της χώρας δεν νοείται ούτε η ύπαρξη αγοράς, ούτε η δραστηριοποίηση κερδοσκοπικών επιχειρήσεων, ώστε να απαιτείται η ρύθμισή τους από Ανεξάρτητη Αρχή….Για κάτι που δεν πουλιέται, το νερό, οι δημόσιες υπηρεσίες ύδρευσης, η κυβέρνηση φτιάχνει Αγορά και βάζει και ρυθμιστή της αγοράς! Και ας μη πουλιέται τίποτα. Και οι ίδιοι ορκίζονται πως δεν πωλείται τίποτα. Για ποιο λόγο λοιπόν φτιάχνεται η αγορά;»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News