Δημήτρης Σταθακόπουλος: Η εφαρμοσμένη διπλωματία των σεισμών στην πράξη και στο βάθος συνδιαχείριση;

Απόψεις
Δημήτρης Σταθακόπουλος: Η εφαρμοσμένη διπλωματία των σεισμών στην πράξη και στο βάθος συνδιαχείριση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αντιλαμβάνεται ως διαφορά η Τουρκία και τι η Ελλάδα; - Ο κ. Σταθακόπουλος μιλά στον 98.4

Ο Δημήτρης  Σταθακόπουλος , Δρ Παντείου Πανεπιστημίου, Οθωμανολόγος/Τουρκολόγος, Συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών του Πα.Πει, Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, μίλησε σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 για την  εφαρμοσμένη διπλωματία των σεισμών στην πράξη.

Συναντήσεις Μπλίνκεν με την Τουρκική και Ελληνική πλευρά. Συμπεράσματα για το παρόν και πιθανολογήσεις για το μέλλον, βάσει των δηλώσεων. Η ιστορία και η ανθρωπογεωγραφία της περιοχής, συγκριτικά με το σήμερα και ως εργαλείο αξιολόγησης. Ο ενιαίος χώρος, αντίληψη και συναντίληψη. Η Κύπρος. Ο πολιτικός κόσμος , δηλ. τα κόμματα επιθυμούν τη σύγκληση στο θέμα επίλυσης διαφορών με την Τουρκία. Συνάδουν όμως με την κοινή γνώμη;

Τι αντιλαμβάνεται ως διαφορά η Τουρκία και τι η Ελλάδα; Παράλληλοι μονόλογοι ή διάλογος ;  Συνομιλείς με την καταπατητή της κυριαρχίας σου ή όχι; Αυτόφωτη ή ετερόφωτη εξωτερική πολιτική;  Πως μας βλέπουν οι κοινοί σύμμαχοι που έχουμε με την Τουρκία ; Η καλοπιστία της Ελλάδας, εκλαμβάνεται ως αδυναμία εκ μέρους της Τουρκίας; Τουρκικό Σύνταγμα και εκλογές στη Γείτονα. Ποιος έχει παράσταση νίκης; πότε θα μπορούσε να κάνει εκλογές ο Τούρκος Πρόεδρος; εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα; Συνταγματική εκτροπή ή όχι; Το παράδειγμα των δημοτικών εκλογών του 2019, όπου  σε κάποιες περιοχές που είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης , έγιναν το Νοέμβριο του 2019 και όχι τον Ιούνιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News