Κ. Πικραμένος: Ο Γάλλος Πρέσβης ντεσκαλιφιέ και... οι Έλληνες φίλοι των Εμιράτων

Κρήτη
Κ. Πικραμένος: Ο Γάλλος Πρέσβης ντεσκαλιφιέ και... οι Έλληνες φίλοι των Εμιράτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κώστας Πικραμένος διευθύνων Σύμβουλος της CP Consulting και εμπειρογνώμονας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για θέματα μυστικών υπηρεσιών και συστημάτων ασφαλείας, μίλησε στον 98.4 αρχικά με αφορμή το δημοσίευμα του βρετανικού Guardian

Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα εκτός από την παρουσία Ισραηλινών της Intellexa στο πρόσφατο παρελθόν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα και τεχνική ομάδα της Demoman Int για καμπάνιες παραπληροφόρησης, εκλογικής παρέμβασης σε ψηφοφόρους και αποτελεσμάτων αλλά   και "δολοφονίας" χαρακτήρων βάσει αποκαλυπτικού ρεπορτάζ - έρευνας δημοσιογράφων από την Monde, την El Pais και το Spiegel.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε, στη Γαλλική εφημερίδα Canard Enchainé που βγάζει σήμερα "στη σέντρα" το Γάλλο Πρέσβη στην Αθήνα για άκομψες δηλώσεις του κατά της κυβέρνησης Μελόνι σε συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα το Νοέμβριο 2022.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας στην κατασκευή φραγατών και κορβέτων οπως είχε επισημανει ο κ. Τσίπρας. Μάλιστα η γαλλική εφημερίδα αφήνει να εννοηθεί σαφω΄ς ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβαλε στη θέση του κυριολεκτικά τον Γάλλο πρέσβη στην Αθήνα. 

Ο κ. Πικραμένος, είπε ακόμη πως από το 2017 με βάση ρεπορτάζ του insidestory.gr έχουν δαπανηθεί περιπου 400 εκ ως μυστικά κονδύλια. Από αυτά περίπου 300 εκ μόνο την περίοδο 2019-2022. Δεν υπάρχει Επιτροπή Ελέγχου Ειδικών Δαπανών. Ο έλεγχος που γίνεται από το Πρόεδρο και τους Αντιπροέδρους της Βουλής είναι της πλάκας.

Στην ΕΥΠ, τόνισε, θα φτιάξουν Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας για να βελτιωθεί η δημόσια εικόνα της Υπηρεσίας. Θέλω να πιστεύω, είπε,  ότι δε θα είναι για δίνουν σε δημοσιογράφους έτοιμα ρεπορτάζ. Είμαι περίεργος να δω τι βίντεο ή ντοκιμαντέρ θα ετοιμάσουν....αν όχι αυτό της παράδοσης του Οτσαλάν καθώς σήμερα είναι η 15η Φλεβάρη. Ταυτόχρονα ιδρύεται τμήμα Ασφάλειας (Εσωτερικών Υποθέσεων). Αλήθεια με την Αγγελική της ΕΥΠ και την ταυτοποίηση συνακροάσεων τι έχει γίνει, αναρωτήθηκε ;

Στο Ευρωκοινοβούλιο υπάρχουν ομάδες φίλων τρίτων χωρών. Μεταξύ αυτών, σημείωσε ο κ. Πικραμένος,  υπάρχει και η ομάδα φίλων των Εμιράτων. Τουλάχιστον μέχρι το 2019 συμμετείχαν οι κ.κ. Μεϊμαράκης και Κεφαλογιάννης. Παράλληλα σε γνωστό Ινστιτούτο των Βρυξέλλων που αποτελεί μετωπική οργάνωση των Εμιράτων βρισκόταν στο Συμβουλευτικό Προεδρείο η κ. Άννα Διαμαντοπούλου... Δεν ξέρω αν είναι μέχρι σήμερα, είπε ο κ. Πικραμένος, χωρίς να σημαίνει κάτι από μόνο του, ωστόσο είναι μια ένδειξη, πως κινούνταν τουλάχιστον οι χώρες του Κόλπου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News