Δημήτρης Σταθακόπουλος: Τουρκία - Συρία μετά τους σεισμούς, ανάλυση "out of the box"

Απόψεις
Δημήτρης Σταθακόπουλος: Τουρκία - Συρία μετά τους σεισμούς, ανάλυση "out of the box"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Σταθακόπουλος θεωρεί δε ότι για τους μεγάλους παίκτες ισχύος , ο σεισμός είναι μια αφορμή για επανέναρξη διαδικασιών για λύσεις πακέτο και διευθετήσεις συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, νομικός , Δρας Παντείου Πανεπιστημίου ( Οθωμανική Κοινωνία –ιστορία και πολιτισμός ) Συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών ( ΕΤΕΜ ) του Παν. Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ), σε μια ανάλυση εκτός της επικοινωνιακής ορθότητας, για τις επιπτώσεις κοινωνικά , οικονομικά, πολιτικά και γεωπολιτικά, από τους καταστρεπτικούς σεισμούς σε Συρία και Τουρκία.

Μιλώντας στον 98.4 εξηγεί την εθνολογική, κοινωνικοπολιτική κα εκλογική σύνθεση των περιοχών που επλήγησαν και υποστηρίζει ότι ο Ερντογάν χειρίζεται την  καταστρεπτική εικόνα των σεισμών με τον εαυτό του εκτός του κάδρου των ευθυνών, επιχειρώντας να εμφανιστεί ως ο εγγυητής της απόδοσης και των ευθυνών και της άμεσης ανοικοδόμησης των  περιοχών.

Αναλύει τις ιδιαιτερότητες της Τουρκίας και ειδικά της πληγείσας περιοχής, προσεγγίζει όλες τις δυνατότητες  που δίνει το τουρκικό σύνταγμα αλλά και οι αποφάσεις τους συνταγματικού τους δικαστηρίου ως προς την εκλογική διαδικασία και επιμένει  για την λάθος ανάγνωση δύσης και κυρίως Ελλάδας, στην τουρκική πραγματικότητα.

Θεωρεί δε ότι για τους μεγάλους παίκτες ισχύος , ο σεισμός είναι μια αφορμή για επανέναρξη διαδικασιών για λύσεις πακέτο και διευθετήσεις συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η εσπευσμένη διπλωματική πρωτοβουλία επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΕΞ  στη Τουρκία, κατά τον κ. Σταθακόπουλο, απλά ενισχύει την θέση ενός υπόλογου καθεστώτος και σε καμία περίπτωση δεν μεταβάλλει τις στρατηγικές αναθεωρητικές βλέψεις της Τουρκίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News