Σπύρος Ντίλης: Αποκάλυψη σοκ στον Άρειο Πάγο για τους servicers των κόκκινων δανείων

Απόψεις
Σπύρος Ντίλης: Αποκάλυψη σοκ στον Άρειο Πάγο για τους servicers των κόκκινων δανείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το εκρηκτικό πρόβλημα των πλειστηριασμών της πρώτης -κύριας κατοικίας δεν επιλύεται με την όποια θετική υπέρ των δανειοληπτών απόφαση, απλά θα γίνει πιο δυσχερής για servicers και πιο δαπανηρή με φόρους για τα funds», διευκρίνισε ο κ. Ντίλης μιλώντας στον 98.4

Ο νομικός και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μέλος της νομικής επιστημονικής  ομάδας που προσέφυγε υπέρ των δικαιωμάτων των δανειοληπτών στον Άρειο Πάγο, Σπύρος Ντίλης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 αποκάλυψε, πως οικονομοτεχνική μελέτη που παρουσία ο Δ.Σ.Α. στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ώστε να μην έχουν το δικαίωμα διαδίκου σε πλειστηριασμούς, ως μη δικαιούχοι που είναι οι servicers των funds , αποδεικνύει ότι οι servicers, που έκαναν χρήση του νόμου 3156/2003, γλύτωσαν από φόρους στο ελληνικό δημόσια 58 δισεκατομμύρια.

Αλλά ενώ ο νόμος αυτός που προέβλεπε ατέλεια φόρων , ως επενδυτικός νόμος δεν είχε προβλέψει για να μπορούν να εκπροσωπούν σε πλειστηριασμούς τα funds, ουσιαστικά τώρα ζητούν από την Ολομέλεια του  Αρείου  Πάγου, να έχουν αυτό το δικαίωμα με χρήση διατάξεων άλλου νόμου του 4354/2015.

Έτσι και αποφυγή φόρων 58 δις ευρώ για 800 χιλιάδες πλειστηριασμούς από το δημόσιο να έχουν και δικαίωμα να παρίστανται ως διάδικοι σε πλειστηριασμούς με χρήση άλλου νόμου να κάνουν.

Ο κ. Ντίλης , διευκρίνισε ότι το εκρηκτικό πρόβλημα των πλειστηριασμών της πρώτης -κύριας κατοικίας  δεν επιλύεται με την όποια θετική υπέρ των δανειοληπτών απόφαση, απλά θα γίνει πιο δυσχερής για servicers και πιο δαπανηρή με φόρους για τα funds. Χρειάζεται πολιτική παρέμβαση και ψήφιση νόμου πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, για τον οποίο νόμο οι πολιτικές δυνάμεις δεν λένε με ελάχιστες εξαιρέσεις, σχεδόν τίποτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News