Μανώλης Κοττάκης: Σε διωγμό ο διάλογος, εγκατάσταση ιδιότυπου "Μακαρθισμού"

Απόψεις
Μανώλης Κοττάκης: Σε διωγμό ο διάλογος, εγκατάσταση ιδιότυπου "Μακαρθισμού"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Κοττάκης μιλώντας στον 98.4 κάνει λόγο για μια προεκλογική μάχη με όρους "χουλιγκανισμού"

Για μία προεκλογική μάχη με όρους "χουλιγκανισμού" κάνει λόγο ο διευθυντής  της εφημερίδας "Εστία"  Μανώλης Κοττάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4. Πάμε , είπε, στις εκλογές των πεπεισμένων. Μόνον αυτοί εκπροσωπούνται στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Μόνον αυτοί έχουν θέση στον δημόσιο διάλογο.

Όσοι έχουν περιέργεια, αμφιβολία, προβληματισμό για τα πράγματα και περιμένουν να ακούσουν επιχειρήματα, απόψεις, σκέψεις για το μέλλον αυτού του τόπου δύσκολα θα ανακαλύψουν τον εαυτό τους στα τηλεοπτικά πάνελ. Αγνοούνται. Και ας αποτελούν το 30% του εκλογικού σώματος αυτοί που βρίσκονται σε απόσταση από το τρέχον πολιτικό σύστημα και ψηφίζουν τον «κανέναν», σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Η τρίτη άποψη απαγορεύεται-απορρίπτεται, ακόμη κι αν αυτή έρχεται από τους πλέον ειδικούς: τους συνταγματολόγους. Η αμφιβολία, θεμελιώδες συστατικό του δημοκρατικού διαλόγου, διώκεται. Το σύστημα επιτρέπει μόνο βεβαιότητες. Το δικαίωμα να συμμετέχεις σε εκδηλώσεις με πολίτες που έχουν διαφορετική άποψη από εσένα καταγγέλλεται. Ακόμη κι αν είσαι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ή είσαι από εδώ ή είσαι από εκεί. Όποιος «προοδευτικός» αμφιβάλλει για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε κάποιο θέμα θα καταγγέλλεται ως «πέμπτη φάλαγγα» και όποιος συντηρητικός διαφωνεί με τον εκφυλισμό της παράταξής του με τις υποκλοπές θα καταγγέλλεται ως συριζαίος. Στην πυρά η καλοπροαίρετος διαφωνία. Και όποιος τρίτος ελπίζει σε έναν διάλογο της προκοπής θα λοιδορείται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News