Ξενοφών Κοντιάδης: Σε άλλη πίστα η υπόθεση των υποκλοπών από τα επίσημα στοιχεία της ΑΔΑΕ

Απόψεις
Ξενοφών Κοντιάδης: Σε άλλη πίστα η υπόθεση των υποκλοπών από τα επίσημα στοιχεία της ΑΔΑΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Κοντιάδης, μιλώντας στον 98.4 τόνισε ότι ειδικά στο θέμα της παρακολούθησης της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, υπάρχει μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας

Ο Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4, επισήμανε ότι μετά τις επίσημες γνωστοποιήσεις από τον Πρόεδρο της  ΑΔΑΕ, σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, το θέμα έχει πάρει πλέον άλλες διαστάσεις και επειδή όπως είπε η πολιτική ευθύνη του πρωθυπουργού είναι αμετάθετη, οι εξελίξεις θα έπρεπε να είναι καταιγιστικές.

Όπως και ο ρόλος της δικαστικής εξουσίας στο θέμα των υποκλοπών- παρακολουθήσεων θα έπρεπε να ήταν ήδη καταλυτικός επί της ουσίας του θέματος και όχι ως προς τις διαρροές ή τις γνωμοδοτήσεις για να μην κάνει έλεγχο η ΑΔΑΕ στους παρόχους τηλεπικοινωνιών.

Ο κ. Κοντιάδης τόνισε ότι ειδικά στο θέμα της παρακολούθησης της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, υπάρχει μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας, πολύ περισσότερο αν αυτό οφείλεται στην αυτονόμηση δικτύων εντός της ΕΥΠ, που πρώτη  η κυβέρνηση θα  έπρεπε αν όντως δεν γνώριζε για αυτή την υπόθεση να έχει σπεύσει και να πληροφορηθεί και να δράσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News