Δημήτρης Χριστόπουλος: Εξευτελισμός θεσμών με τις υποκλοπές και τα Συνταγματικά όρια στους εκλογικούς αποκλεισμούς

Απόψεις
Δημήτρης Χριστόπουλος: Εξευτελισμός θεσμών με τις υποκλοπές και τα Συνταγματικά όρια στους εκλογικούς αποκλεισμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι άλλο πράγμα τόνισε ο κ. Χριστόπουλος στον 98.4, η συμμετοχή σε μια καταδικασμένη εγκληματική οργάνωση που ψάχνει εκλογικό μανδύα και άλλο να αποκλείεις για αυτές καθαυτές τις ιδέες ενός σχηματισμού, όσο αποκρουστικές κι αν είναι για το δημοκρατικό πολίτευμα

Ο καθηγητής Πολιτειολογίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών, Δημήτρης Χριστόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 για την υπόθεση τω υποκλοπών- παρακολουθήσεων, έκανε λόγο για μια υπόθεση που ενώ η κυβέρνηση πίστευε τον Σεπτέμβριο ότι θα κλείσει, όχι μόνο υφίσταται αλλά παίρνει ολοένα και ευρύτερες  διαστάσεις.

Όπως είπε, θεσμοί όπως του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από συγκεκριμένα πρόσωπα και δράσεις , οδηγούνται στον εξευτελισμό, γιατί τι άλλο είναι να σου ανανεώνουν την εμπιστοσύνη της ανάθεσης στο πρόσωπο σου, αυτοί που σε παρακολουθούν; Οι συνέπειες όπως εκτίμησε θα είναι ευρύτερες, από την στιγμή που ένας ευρύτερος κύκλος ανθρώπων, παρακολουθούμενων δεν τολμά να αντιδράσει και μόνο υπό τον φόβο στοιχείων ιδιωτικών στιγμών, που τυχόν αποκαλύψεις τους θα μπορούσαν να τους εκθέσουν ή τους κάνουν να αισθάνονται ως εκβιαζόμενοι.

Ο κ. Χριστόπουλος, υπήρξε επικριτικός για την παρέμβαση - γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που οδηγεί σε κομματικοποίηση όπως τόνισε προσώπων που εκπροσωπούν τις ανώτατες βαθμίδες της δικαστικής εξουσίας που έχει διακριτό ρόλο από την εκτελεστική και νομοθετική.

Ταυτόχρονα μίλησε και για τα Συνταγματικά όρια και τις παγίδες που κρύβει  ο εκλογικός αποκλεισμός κινήσεων με αποκρουστικές ιδέες, για τις ιδέες αυτές που όσο κι αν είναι ενάντια στη Δημοκρατία , πρέπει να γίνονται ανεκτές ως ιδέες. Είναι άλλο πράγμα τόνισε η συμμετοχή σε μια καταδικασμένη εγκληματική οργάνωση που ψάχνει εκλογικό μανδύα και άλλο να αποκλείεις για αυτές καθαυτές τις ιδέες ενός σχηματισμού, όσο αποκρουστικές κι αν είναι για το δημοκρατικό πολίτευμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News