Μάκης Ανδρονόπουλος: SAPIENS 3 KONTPA ΣTON METANΘΡΩΠΟ

Απόψεις
Μάκης Ανδρονόπουλος: SAPIENS 3 KONTPA ΣTON METANΘΡΩΠΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Ανδρονόπουλος, μιλώντας στον 98.4, αναφέρθηκε στην έλευση της «μοναδικότητας» της τεχνητής νοημοσύνης, τη σύζευξή της με τη βιοτεχνολογία και τον «εξανθρωπισμό» της, με έμφαση στο ζήτημα της αυτονόμησής της από τον άνθρωπο

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μάκης Ανδρονόπουλος, μίλησε σήμερα Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 με αφορμή το νέο του βιβλίο από τις εκδόσεις "Ελληνο- Εκδοτική", το οποίο έχει τον τίτλο " SAPIENS 3 KONTPA ΣTON METANΘΡΩΠΟ" και το οποίο αποκάλεσε ως εγχειρίδιο μετάβασης των ανθρώπινων κοινωνιών στην λεγόμενη "άλλη εποχή".

Μεταξύ άλλων σημείωσε, πως απέναντι στην εκμηχάνιση του ανθρώπου, η νέα γνώση για τον τρόπο λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου, τις νευρωνικές δομές των έντεκα διαστάσεων και τις κβαντικές εμπειρίες του μυαλού ανοίγει νέους δρόμους και απελευθερώνει τις δυνάμεις που θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση του ανθρώπου στο επίπεδο του Sapiens 3…

Αν και  αποτιμά τον ρόλο της τεχνολογίας ως επιταχυντή της Ιστορίας, διερευνά τις ιδεολογικές της διαστάσεις, για να καταλήξει στη θέση ότι διανύουμε μια περίοδο μετάβασης σε μιαν «Άλλη Εποχή»· μια Εποχή που θα αλλάξει ριζικά την ανθρώπινη συνθήκη.

Ο Μάκης Ανδρονόπουλος, αναφέρθηκε στην έλευση της «μοναδικότητας» της τεχνητής νοημοσύνης, τη σύζευξή της με τη βιοτεχνολογία και τον «εξανθρωπισμό» της, με έμφαση στο ζήτημα της αυτονόμησής της από τον άνθρωπο. Αναφέρεται, ακόμη, στις κουλτούρες και τις σέχτες του μετανθρωπισμού μέσα από τα μοντέλα του «επαυξημένου» ή του «αναβαθμισμένου» ανθρώπου και στη νέα Μεταφυσική της Επιστήμης, που ευαγγελίζονται τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας του ανθρώπου.

Απέναντι στις παραπάνω τάσεις, ο συγγραφέας στρέφεται στις αποκαλύψεις της επιστήμης για τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και με εφαλτήριο αυτές βλέπει και, παράλληλα, προτείνει τον Sapiens 3 ως την ολοκλήρωση του ανθρώπου κόντρα στον εκμηχανισμένο άνθρωπο, γιατί, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει: «… έχω μια βαθιά πεποίθηση ότι η ανθρώπινη πορεία μέσα στον χρόνο και τον χώρο ήταν, είναι και παραμένει ανοιχτή. Και είναι ανοιχτή, γιατί υπάρχει η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου, που δεν υποτάσσεται σε νομοτέλειες, ενδεχομένως ούτε σε αυτές που αποκαλούμε φυσικές… Η Ανθρωπιά και όχι με όρους φιλανθρωπίας ή θρησκευτικής αναφοράς, τονίζει είναι το κλειδί για τις νέες γενιές σε αυτή την τεχνολογικά εκρηκτική εποχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News