Ξενοφών Κοντιάδης: Σκάνδαλα Παρακολούθησης και Συγκάλυψης που αφορούν όλη την κοινωνία

Απόψεις
Ξενοφών Κοντιάδης: Σκάνδαλα Παρακολούθησης και Συγκάλυψης που αφορούν όλη την κοινωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Κοντιάδης εξηγεί ταυτόχρονα, γιατί η υπόθεση της παρακολούθησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, είναι σοβαρότερη από όσο νομίζουμε και μάλιστα σε περίοδο έντασης και ρευστότητας από πλευράς της Τουρκίας

Ο Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4, τόνισε πως στη ουσία των παρακολουθήσεων και υποκλοπών είτε από την ΕΥΠ, είτε από τις υπηρεσίες παράνομων λογισμικών, έχουμε δύο σκάνδαλα, αυτό της παρακολούθησης αλλά και ένα δεύτερο της συγκάλυψης από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, μέχρι την πρόσφατη παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με μία γνωμοδότηση ευθέως εκτός κάθε νομικής λογικής.

Ο κ. Κοντιάδης εξηγεί ταυτόχρονα, γιατί η υπόθεση της παρακολούθησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, υποτίθεται για λόγους εθνικής ασφάλειας, είναι σοβαρότερη από όσο νομίζουμε και μάλιστα σε περίοδο έντασης και ρευστότητας από πλευράς της Τουρκίας.

Σημειώνει δε εμφατικά, ότι το θέμα παρά  τις επικοινωνιακές πιέσεις να "εξαφανιστεί", αφορά όλη την κοινωνία και αυτό αποτυπώνεται και σε μελέτη που μετέχει και ο ίδιος και που σύντομα θα δημοσιοποιηθεί, αποδεικνύοντας ότι οι πολίτες λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους την παραβίαση της ιδιωτικότητας του και μάλιστα με τέτοια ασάφεια στην επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News