Δημήτρης Καραϊτίδης: Διάλογος και "μυστικός" χωρίς όρους, δεν νοείται με την Τουρκία

Απόψεις
Δημήτρης Καραϊτίδης: Διάλογος και "μυστικός" χωρίς όρους, δεν νοείται με την Τουρκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρέσβης, θεωρεί ότι είναι λάθος η αντίληψη περί απομόνωσης διεθνώς της Τουρκίας και η υπόθεση των F-16 όπως λέει στον 98.4

Ο  πρέσβης ε.τ Δημήτρης Καραϊτίδης, μιλάει στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 για όλες τις κρίσιμες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, τον ρόλο των μεγάλων παικτών ισχύος ΗΠΑ-ΝΑΤΟ , Ρωσίας και Ε.Ε. αλλά και το γεγονός ότι στο πρώτο  εξάμηνο του 2023, σε Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία θα διεξαχθούν εκλογές.

Ο πρέσβης, θεωρεί ότι είναι λάθος η αντίληψη περί απομόνωσης διεθνώς της Τουρκίας και η υπόθεση των F-16 όπως λέει, εξηγεί γιατί οι μεγάλοι παίκτες  ισχύος εξακολουθούν να βλέπουν όχι μόνο την γεωπολιτική θέση της Τουρκίας, αλλά να την υπολογίζουν ταυτόχρονα σαν αυτόνομο περιφερειακό παίχτη με τις δράσεις της εξωτερικής της πολιτικής.

Στην Ελλάδα, λέει ο κ. Καραϊτίδης, πρέπει να τελειώνουμε με τις αυταπάτες του κατευνασμού, χρειάζεται μία πολυσύνθετη στρατηγική διπλωματικά, στρατιωτικά και εθνικά με απαντήσεις σε όλα τα διεθνή φόρα.

Δεν μπορεί η Τουρκία να "εγγράφει" τις παράλογες απαιτήσεις της με την "γαλάζια πατρίδα" με συντεταγμένες έως τον ΟΗΕ και εμείς να μην έχουμε στείλει ακόμη στον ΟΗΕ την διακήρυξή μας με συντεταγμένες του πως περιγράφουμε την  Ελληνική ΑΟΖ με θέσεις βάσης και ευθείες γραμμές. Ο μυστικός διάλογος δεν μπορεί να είναι ατέρμονος , ούτε χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ούτε να διαρρέει από την άλλη πλευρά , σαν να έχουμε εμείς κάτι να κρύψουμε επισημαίνει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News