default-image

Γιώργος Αδαλής: «Το βαθύτερο γεωπολιτικό και οικονομικό παιχνίδι πίσω από το Qatargate»

Απόψεις
Γιώργος Αδαλής: «Το βαθύτερο γεωπολιτικό και οικονομικό παιχνίδι πίσω από το Qatargate»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O οικονομέτρης - αναλυτής, Γιώργος Αδαλής, μιλάει για τις ευρύτερες γεωπολιτικές , οικονομικές και ενεργειακές διαστάσεις, υπογραμμίζοντας το πώς οι αποφάσεις των ηγετών της Ε.Ε. οδηγούν σε πλήρη αυτοεξαθλίωση την Ευρώπη, με τα σκάνδαλα διαδοχικά να επιταχύνουν την σήψη και την αποστροφή σε αυτό το μοντέλο της Ε.Ε.

O οικονομέτρης - αναλυτής, Γιώργος Αδαλής, σε μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης, ανοίγει το πεδίο των αποκαλύψεων πίσω από τα επιφαινόμενα του σκανδάλου στην Ε.Ε.  σε ευρωκοινοβούλιο και τα άλλα θεσμικά όργανα, με επίκεντρο το lobbying. Μιλάει για τις ευρύτερες γεωπολιτικές, οικονομικές και ενεργειακές διαστάσεις, υπογραμμίζοντας το πώς οι αποφάσεις των ηγετών της Ε.Ε. οδηγούν σε πλήρη αυτοεξαθλίωση την Ευρώπη, με τα σκάνδαλα διαδοχικά να επιταχύνουν την σήψη και την αποστροφή  σε αυτό το μοντέλο της Ε.Ε. 

Παράλληλα, εξηγεί γιατί ο ρόλος του Κατάρ και του Αζερμπαϊτζάν είναι ευρύτερης γεωπολιτικής σημασίας για τους μεγάλους παίκτες στην ενεργειακή αγορά σε ένα πόλεμο συμφερόντων όπου η Ευρώπη είναι ο μεγάλος χαμένος.

Αιχμηρός ακόμη και για την σημερινή απόφαση της Ε.Ε. για πλαφόν στη τιμή του φυσικού αερίου, εκτιμά ότι ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας, που δήλωσε ότι ήταν μια απαραίτητη και ενδεδειγμένη κίνηση, σύντομα θα προσγειωθεί ανώμαλα σε μια πραγματικότητα που θα βιώσει η ελληνική κοινωνία που είναι ήδη συμπιεσμένη οικονομικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News