Γιώργος Αϋφαντής: Νοιάζονται μόνο για προεκλογική ηρεμία στα Ελληνοτουρκικά

Απόψεις
Γιώργος Αϋφαντής: Νοιάζονται μόνο για προεκλογική ηρεμία στα Ελληνοτουρκικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Αϋφαντής σημειώνει ότι ακόμη και αυτή η συνάντηση που τα πρακτικά της δημιουργούν προηγούμενο, το οποίο προφανώς και θα μάθουμε πολύ αργότερα, είναι απόδειξη του φοβικού συνδρόμου που επικρατεί στην Ελλάδα

Ο Πρέσβης ε.τ.  Γιώργος Αϋφαντής μιλάει στον 98.4 για την συνάντηση με Γερμανική εποπτεία στις Βρυξέλλες Ιμπραήμ Καλίν - Άννας Μαρίας Μπούρα, υποστηρίζοντας ότι την ώρα που η Τουρκία θέτει όλα τα ζητήματα των αναθεωρητικών διεκδικήσεων ακόμη και σε επίπεδο συναντήσεων μυστικής διπλωματίας, την ώρα που η εκάστοτε κυβερνητική εξουσία το μόνο που θέτει είναι μια "ηρεμία και χωρίς εντάσεις περίοδο μέχρι τις εκλογές"  και ειδικά σήμερα με όρους προσωπικής εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Αϋφαντής σημειώνει ότι ακόμη και αυτή η συνάντηση που τα πρακτικά της δημιουργούν προηγούμενο, το οποίο προφανώς και θα μάθουμε πολύ αργότερα, είναι απόδειξη του φοβικού συνδρόμου που επικρατεί στην Ελλάδα.

Όπως είπε, τι μήνυμα εκπέμπεις ως χώρα για την αποφασιστικότητα σου, όταν εν μέσω απειλών μέχρι και πλήγματος με τουρκικό πύραυλο στην Αθήνα, πας σε μια μυστική τριμερή, χωρίς καν να έχεις θέσει προϋποθέσεις πρώτα  ραγδαίας  και με αποδείξεις αποκλιμάκωσης από την απέναντι πλευρά;

Μιλάει ακόμη για το μεγάλο παιχνίδι με τις ΑΟΖ και τον ενεργειακό πλούτο στην Ανατολική Μεσόγειο και επισημαίνει ότι με "ξένα κόλλυβα δεν κάνεις κηδεία"  στο παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο, όπου η Αίγυπτος δρα για τα συμφέροντα της οριοθετόντας μονομερώς σε ένα τμήμα της Λιβυκής ΑΟΖ αλλά σιωπώντας πέραν του 28ου μεσημβρινού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News