Αθηνά Σκουλαρίκη: Στο κράτος δικαίου η αρχή της αναλογικότητας της ποινής και όχι ο εν ψυχρώ πυροβολισμός

Απόψεις
Αθηνά Σκουλαρίκη: Στο κράτος δικαίου η αρχή της αναλογικότητας της ποινής και όχι ο εν ψυχρώ πυροβολισμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κ. Σκουλαρίκη, μιλάει και για τους κοινωνικούς αυτοματισμούς, αλά καρτ, σημειώνοντας ότι είναι σκόπιμη σύγχυση η συζήτηση για την παραβατικότητα από και προς μια κοινωνική μειονότητα και τους καταλογισμούς που πρέπει να έχουν αυτά τα συμβάντα χωρίς στερεότυπα ένθεν - κακείθεν

Η διδάσκουσα της Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Αθηνά Σκουλαρίκη, μιλώντας στον 98.4, επισημαίνει ότι στα κράτη που η δημοκρατία λειτουργεί θεσμικά και το κράτος δικαίου είναι κυρίαρχο, η αρχή της αναλογικότητας της ποινής για μία παρανομία είναι η βάση κι όχι ο εν ψυχρώ πυροβολισμός προς ένα καταδιωκόμενο και μάλιστα ανήλικο, που καταλήγει στον βαρύτατο τραυματισμό του.

Η κ. Σκουλαρίκη, μιλάει και για τους κοινωνικούς αυτοματισμούς, αλά καρτ, σημειώνοντας ότι είναι σκόπιμη σύγχυση η συζήτηση για την παραβατικότητα από και προς μια κοινωνική μειονότητα και τους καταλογισμούς που πρέπει να  έχουν αυτά τα συμβάντα χωρίς στερεότυπα ένθεν - κακείθεν. 

Είναι όμως εντελώς άλλο πράγμα, ο πυροβολισμός από έναν αστυνομικό κατά ενός 16χρονου που έχει προβεί σε μια παράβαση των 20 ευρώ, που ούτε με βάση την αρχή της αναλογικότητας, στην απονομή δικαιοσύνης, μπορεί να αιτιολογηθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News