Κωνσταντίνος Λουκόπουλος: Ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι παίχτες ισχύος και οι προεκτάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Απόψεις
Κωνσταντίνος Λουκόπουλος: Ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι παίχτες ισχύος και οι προεκτάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Λουκόπουλος με άξονα τις κινήσεις της Τουρκίας και τον ρόλο που έχει αναλάβει να διαδραματίσει μεταξύ του σύμπλοκου Δύσης και Ευρασίας, επισημαίνει πως η στρατηγική σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ελίτ της χώρας, έχει εμποτίσει και την κοινωνία, σε θέσεις με στόχευση πλήρους δορυφοροποίησης της Ελλάδας και της Κύπρου

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας ( ΠΕΜΑΣ), αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, σε μια γεωπολιτική ανάλυση εφ όλης της ύλης στον 98.4 για τις εξελίξεις με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και τα γεωστρατηγική οφέλη και ζημίες , των μεγάλων παιχτών ισχύος στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Λουκόπουλος με άξονα τις κινήσεις της Τουρκίας και τον ρόλο που έχει αναλάβει να διαδραματίσει μεταξύ του σύμπλοκου Δύσης και Ευρασίας, επισημαίνει πως η στρατηγική σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ελίτ της χώρας, έχει εμποτίσει και την κοινωνία, σε θέσεις με στόχευση  πλήρους δορυφοροποίησης της  Ελλάδας και της Κύπρου.

Σημειώνει ότι η Τουρκία φαίνεται ότι  μπαίνει σε φάση εξομάλυνσης των σχέσεων με την Αίγυπτο,  με κυρίαρχο θέμα τους "Αδελφούς Μουσουλμάνους" , θέμα μείζον για την πολιτική τάξη της Αιγύπτου. Αυτό , όπως είπε, δεν σημαίνει αλλαγή στην συνεργασία Ελλάδας - Αιγύπτου, όμως από την άλλη υποδηλώνει τον κυνισμό στις διεθνείς σχέσεις.

Ζήτημα που η Ελληνική πολιτική τάξη πρέπει να το αντιληφθεί γενικότερα, προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για όλα τα ενδεχόμενα με την Τουρκία και κυρίως , προβαίνοντας σε ενέργειες, άσκησης και υποστήριξης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της  Ελλάδας, στηριζόμενη στις δυνάμεις της και όχι καλλιεργώντας προσδοκίες για τις όποιες συμμαχίες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, στον κυνισμό των διεθνών σχέσεων, κανείς δεν θα σου δώσει κάτι απλόχερα, ιδίως από την στιγμή που μπορεί να σου  το πουλήσει.

Φωτογραφία: AP 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News