default-image

Κ. Πικραμένος: Υπάρχει θέμα και ξένων υπηρεσιών στις Υποκλοπές;

Απόψεις
Κ. Πικραμένος: Υπάρχει θέμα και ξένων υπηρεσιών στις Υποκλοπές;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Πικραμένος αναφέρθηκε ακόμη στη γνωστοποίηση όπως είπε από τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Θάνο Ντόκο σε συνέδριο ειδικών στην Αθήνα, ότι τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί η νέα Εθνική Στρατηγική Ασφαλείας της χώρας, όπου αναρωτήθηκε πως αυτή διαμορφώνεται όταν δεν υπάρχει καν συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην χώρα

O Κώστας Πικραμένος , Διευθυντής Ερευνών της CP Consulting με έδρα τη Μασσαλία, Γαλλία, εμπειρογνώμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ειδικός σε θέματα Υπηρεσιών Πληροφοριών, μιλώντας σήμερα στον 98.4 έκανε μια πολύ σοβαρή επισήμανση, αναφορικά με τις υπόθεση των υποκλοπών και παρακολουθήσεων στην Ελλάδα.

Όπως είπε, η παραδοχή δια στόματος του Πρωθυπουργού, ότι υπάρχει ένα κέντρο παρακολούθησης στην Ελλάδα με παράνομο λογισμικό - pretador, πρέπει να ιδωθεί και υπό το πρίσμα της αξιοποίησης του υλικοπύ του από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Όπως είπε, το εν λόγω λογισμικό, που αντιπροσωπεύεται από συγκεκριμένες εταιρίες, είναι Ισραηλινής προέλευσης.

Οι μητρικές εταιρίες διατηρούν πάντα "πίσω πόρτα " πρόσβασης για τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας τους, όπως την Μοσάντ, είναι λοιπόν ερευνητέο αν το υλικό παρακολούθησης στην Ελλάδα έχει φτάσει ως εκεί κι ακόμη χειρότερα, αν κάποια από αυτά τα στοχεία έχουν ανταλλαγεί με την τουρκική ΜΙΤ, στα πλαίσια ανταλλαγής πληροφοριών αφού το Ισραήλ συλλέγει πληροφορίες για τις κινήσεις του Ιράν στην Τουρκία σε σχέση με Ισραηλινά συμφέροντα και η Τουρκία από την άλλη πολύ θα ήθελε να έχει προσωπικά δεδομένα πολιτικών και ελλήνων επιχειρηματιών και δημοσιογράφων.

Ο κ. Πικραμένος αναφέρθηκε ακόμη στη γνωστοποίηση όπως είπε από τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Θάνο Ντόκο σε συνέδριο ειδικών στην Αθήνα, ότι τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί η νέα Εθνική Στρατηγική Ασφαλείας της χώρας, όπου αναρωτήθηκε πως αυτή διαμορφώνεται όταν δεν υπάρχει καν συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην χώρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News