Στ.Σταυρόπουλος: Η συνέπεια της απομείωσης των δυνάμεων που ωθούν μπροστά τις κοινωνίες

Απόψεις
Στ.Σταυρόπουλος: Η συνέπεια της απομείωσης των δυνάμεων που ωθούν μπροστά τις κοινωνίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σκιτσογράφος - αρθρογράφος επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι η κοινωνία μετέχει σε ένα "παίγνιο", από το οποίο της έχουν αφαιρεθεί τέσσερα βασικά "χαρτιά

Ο σκιτσογράφος- αρθρογράφος Στάθης Σταυρόπουλος, μιλάει στον 98.4 για την παρακμή συστημάτων και πολιτικών, που οδηγούν σε φαινόμενα παρακμής και τις κοινωνίες , με την ανάδυση καταστάσεων σήψης σε όλα τα επίπεδα.

Την ίδια ώρα όπως λέει, δυνάμεις που θα μπορούσαν να ωθήσουν την κοινωνία να τραβήξει μπροστά , απομειώνονται σε όλες τις πτυχές και καταστάσεις τους.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι η κοινωνία μετέχει σε ένα "παίγνιο", από το οποίο της έχουν αφαιρεθεί τέσσερα βασικά "χαρτιά" :

Το χαρτί της οικογένειας και της αντίληψης που διαμορφώνεται στο εσωτερικό των μελών της , ως ένας πρώτος κοινωνικός πυρήνας. Το πολιτισμικό πρότυπο και ιδίως στη πατρίδα μας ,οι αξίες και τα νοήματα του ελληνικού πολιτισμού , ως οικουμενικού.

Το τρίτο χαρτί που έχει αφαιρεθεί είναι της παιδείας και της εκπαίδευσης και τέλος το χαρτί της δικαιοσύνης με την ατιμωρησία που λειτουργεί σε βάρος της ισονομίας, να κυριαρχεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News