Το αλαλούμ της ετοιμότητας και της αντιπλημμυρικής προστασίας

Απόψεις
Το αλαλούμ της ετοιμότητας και της αντιπλημμυρικής προστασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης, Γιάννης Λεονταράκης, ο διευθυντής μετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και επικεφαλής του meteo .gr, Κώστας Λαγουβάρδος και ο επιστήμονας σε θέματα Φυσικού Περιβάλλοντος και οικολογίας, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μιχάλης Δρετάκης, σε μια εξόχως αποκαλυπτική συζήτηση

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης, Γιάννης Λεονταράκης, ο διευθυντής μετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και επικεφαλής του meteo .gr, Κώστας Λαγουβάρδος και ο επιστήμονας σε θέματα Φυσικού Περιβάλλοντος και οικολογίας, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μιχάλης Δρετάκης, σε μια εξόχως αποκαλυπτική συζήτηση στον 98.4 για τα γιατί τα και πώς των φονικών καταστροφών από την έντονη - ακραία βροχόπτωση ειδικά στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας.

Ο κ. Λεονταράκης αποκαλύπτει πως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ουδέποτε ενημερώθηκαν για τον βαθμό επικινδυνότητας από την κεντρική Πολιτική Προστασίας.

Ο κ. Λαγουβάρδος αναφέρεται στο πώς 30 ώρες πριν η υπηρεσία του είχε έγκαιρα αναβαθμίσει από 3 σε 4 τον βαθμό επικινδυνότητας των καιρικών φαινομένων στη Κρήτη, αλλά ουδείς θεσμικός αιτήθηκε ή έκανε κάτι για αυτή την γνωστοποίηση.

Ενώ ο κ. Δρετάκης αναφέρεται στις οικιστικές και περιβαλλοντικές ωμές παρεμβάσεις που αλλοίωσαν το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής , μετατρέποντας ρυάκια και ποτάμι σε δρόμους, ενώ και το αντιπλημμυρικό έργο είναι έωλο κατασκευαστικά, αφού εκτός από την έμφραξη του στομίου απορροής υδάτων, έμφραξη από τον βορειοανατολικό άνεμο, είχε δημιουργηθεί και στο στόμιο εξόδου του έργου στη θάλασσα, από την άνοδο της στάθμης της προς την ακτή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News