Γ. Κοντογιώργης: Γεωπολιτική και Ελληνοτουρκικά, ο «εντός τειχών εχθρός»

Απόψεις
Γ. Κοντογιώργης: Γεωπολιτική και Ελληνοτουρκικά, ο «εντός τειχών εχθρός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ίδια συνέντευξη ο κ . Κοντογιώργης αναφέρεται στα σύγχρονα αδιέξοδα των ανθρώπινων κοινωνιών μπροστά στις Παγκόσμιες εικόνες δυστοπίας, ως αποτέλεσμα συστημάτων κατ όνομα δημοκρατικών ή ολιγαρχικών που στην ουσία όπως λέει είναι εκλόγιμες ή μη μοναρχίες

Ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και άλλοτε Πρύτανης στο Πάντειο, Γεώργιος Κοντογιώργης σε μια ανάλυση της Ελληνοτουρκικής σχέσης με όρους γεωπολιτικής, εξηγεί γιατί η Τουρκία έχει στρατηγική επιδίωξη την υποτέλεια της Ελλάδας και τον διαμοιρασμό του Αιγαίου μέχρι τον 25ο μεσημβρινό και υποστηρίζει ότι η ανυπαρξία στρατηγικής βάθους από την πλευρά μας είναι αποτέλεσμα του διαχρονικού «εντός τειχών εχθρού» που είναι η συστηματική καταδολίευση του Ελληνισμού και του κράτους του που εξαρχής μετά τον Καποδίστρια δομήθηκε με όρους υποτέλειας εσωτερικά και εξωτερικά.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ . Κοντογιώργης αναφέρεται στα σύγχρονα αδιέξοδα των ανθρώπινων κοινωνιών μπροστά στις Παγκόσμιες εικόνες δυστοπίας, ως αποτέλεσμα συστημάτων κατ όνομα δημοκρατικών ή ολιγαρχικών που στην ουσία όπως λέει είναι εκλόγιμες ή μη μοναρχίες.

Φωτογραφία: Shutterstock

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News