default-image

Μαν. Παναγιωτάκης: Αποκαλύψεις για λογαριασμούς ηλεκτρικού, black-out και μείωση κόστους ενέργειας

Απόψεις
Μαν. Παναγιωτάκης: Αποκαλύψεις για λογαριασμούς ηλεκτρικού, black-out και μείωση κόστους ενέργειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο άλλοτε Προέδρος και διευθύνων σύμβουλος της Δ.Ε.Η., Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 ήταν αποκαλυπτικός για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και το επικοινωνιακό όπως λέει τρικ των επιδοτήσεων.

Εξηγεί από τι θα εξαρτηθούν  τα ενδεχόμενα black out  στο σύστημα διανομής ρεύματος, ενώ σημειώνει εμφατικά πως αν αντί για βίαιη απολιγνιτοποίηση είχαμε σε λειτουργία τον σταθμό Πτολεμαΐδα V, οι τιμές κόστους και λιανικής θα είχαν εντυπωσιακή μείωση.

Εξηγεί με ποιες στοχευμένες δράσεις  θα μπορούσε άμεσα να μειωθεί η τιμή στο κόστος της ενέργειας που είναι όπως λέει «κλειδί» για αποκλιμάκωση των τιμών παντού, θεωρώντας όμως στις παρούσες συνθήκες  καθοριστικό το πλαφόν και στην λιανική.

Τέλος αίσθηση προκαλούν τα όσα λέει για το πώς κινείται σήμερα η Δ.Ε.Η. που ως ο μεγαλύτερος  πάροχος στην ελληνική αγορά θα μπορούσε να συμπαρασύρει όλους σε τιμολόγια προς τα κάτω και αντί αυτού συναγωνίζεται σε  υπερκέρδη, την ώρα που  τα Υπουργεία  Ανάπτυξης και Ενέργειας,  Ρ.Α. Ε.  και άλλοι αρμόδιοι φορείς δεν ασκούν κανένα σοβαρό έλεγχο σε όλο το κύκλωμα αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News