Γιώργος Σαχίνης

Γ. Αυφαντής: Η Τουρκία στο κέντρο των εξελίξεων σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Εξόχως αποκαλυπτικός ο πρέσβης και για την οπτική των Ευρωπαϊκών χωρών αλλά και των ΗΠΑ έναντι της  στάσης διαπραγμάτευσης και πιέσεων που ασκεί η Τουρκία στην εξωτερική της πολιτική, σε αντίθεση με την στάση του δεδομένου συμμάχου της Ελλάδας

Εξόχως αποκαλυπτικός, ο πρέσβης ε.τ.  Γιώργος Αυφαντής, εξηγεί  στον 98.4 γιατί κατά την γνώμη του, η Τουρκία είναι πλέον στο επίκεντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων και στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., με φόντο την ανακατανομή ισχύος στην σύγκρουση Δύσης με Ρωσία και στο βάθος Κίνα.

Τονίζει, ότι η Τουρκία με μια επιθετική στρατηγική κερδίζει στοχεύσεις και την ίδια  ώρα δεν εγκαταλείπει την επεκτατική της  πολιτική προς τον Ελληνισμό.

Αντίστροφα, ο Ελληνισμός μετά από χρόνια καθήλωση σε λογικές κατευνασμού, λειτουργεί περισσότερο αντανακλαστικά στις κινήσεις της γείτονας χώρας.

Aποκαλυπτικός την ίδια ώρα είναι ο πρέσβης και για την οπτική των Ευρωπαϊκών χωρών αλλά και των ΗΠΑ έναντι της  στάσης διαπραγμάτευσης και πιέσεων που ασκεί η Τουρκία στην εξωτερική της πολιτική, σε αντίθεση με την στάση του δεδομένου συμμάχου της Ελλάδας.

Φωτογραφία: Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια