Κ. Λουκόπουλος: Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ και οι επικοινωνιακές επιδιώξεις - «παγίδα»

Απόψεις
Κ. Λουκόπουλος: Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ και οι επικοινωνιακές επιδιώξεις - «παγίδα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αντιστράτηγος ε.α και εκτελεστικός διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας, Κωνσταντίνος Λουκόπουλος , μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 για την Σύνοδο Κορυφής στη Μαδρίτη του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζει εμφατικά, πως η Ελλάδα ανεξάρτητα του τι θα πράξει η Τουρκία, θα έπρεπε να φέρει το θέμα των αναβαθμισμένων  Τουρκικών προκλήσεων στη Συμμαχία, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε συζήτηση – σύνδεσης των θεμάτων της σκληρής μας εθνικής κυριαρχίας με την είσοδο Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, είναι άνευ περιεχομένου και να μπλοκάρει οποιαδήποτε συζήτηση.

Πολύ περισσότερο, ένας Πρωθυπουργός και μέσω αυτού ένας λαός που καθυβρίζεται από τον Τούρκο Πρόεδρο, δεν μπορεί να στέρξει ούτε σε μια ολιγόλεπτη συνάντηση ακόμη και αν οι μεγάλοι παίκτες ισχύος στο ΝΑΤΟ θα το επιθυμούσαν, ώστε να δώσουν επικοινωνιακά μια εικόνα αποκλιμάκωσης, αν πρώτα ο Πρόεδρος της Τουρκίας, δεν δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Κατά τον κ. Λουκόπουλο, η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα και την πιθανότητα «παγίδας», μέσω του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, για λειτουργία μηχανισμού αποσυμπίεσης της έντασης εντός του ΝΑΤΟ, κάτι που στην ουσία θα διατηρούσε στο τραπέζι, ένα σχήμα διαπραγμάτευσης επί των Τουρκικών προκλητικών απαιτήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News