Σπ. Πλακούδας: Η Τουρκία έχει επιλέξει την τροχιά σύγκρουσης, Ελληνική αποτροπή στη πράξη, όχι φραστικά

Απόψεις
Σπ. Πλακούδας: Η Τουρκία έχει επιλέξει την τροχιά σύγκρουσης, Ελληνική αποτροπή στη πράξη, όχι φραστικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Πλακούδας μιλώντας στον 98.4 τόνισε πως για όλους θα πρέπει να γίνει ρητά σαφές, ότι οποιαδήποτε απόπειρα σύγκρουσης από πλευρά της Τουρκίας, δεν θα έχει καμία σημειακή απάντηση

Ο καθηγητής στο Τομέα Εθνικής Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο του Αμπού Ντάμπι στα Η.Α.Ε.  Σπύρος Πλακούδας, αναλύει στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 γιατί η Τουρκία θεωρεί ως κρίσιμο χρονικό «παράθυρο» αυτή την περίοδο για να επιλέξει την τροχιά σύγκρουσης με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Παράλληλα επισημαίνει πως η Ελλάδα και η Κύπρος κατά την γνώμη του πρέπει να απαντήσουν άμεσα και πειστικά με την στρατηγική αποτροπής, αφενός προς την Τουρκία, αφετέρου προς ΝΑΤΟ και Ε.Ε. να καταστήσουν σαφές , τόσο την ανάγκη κυρώσεων , όσο και την προοπτική ακόμη και βέτο.

Όπως είπε ο κ. Πλακούδας, για όλους θα πρέπει να γίνει ρητά σαφές, ότι οποιαδήποτε απόπειρα σύγκρουσης από πλευρά της Τουρκίας, δεν θα έχει καμία σημειακή απάντηση, αλλά μία πλήρης και ολοκληρωτική εμπλοκή που θα συμπαρασύρει και την Ε.Ε. αλλά και την Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, κάτι που θα πρέπει να κατανοήσουν, ότι τελικά θα «χαροποιούσε» και τον Πρόεδρο της Ρωσίας.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News