Χρ. Κολοβός: Το ενεργειακό «φαγοπότι» σε μια κρίση πολιτική κι όχι ενέργειας

Κρήτη
Χρ. Κολοβός: Το ενεργειακό «φαγοπότι» σε μια κρίση πολιτική κι όχι ενέργειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χρήστος Κολοβός, Δρ. Μηχανικός Μεταλλείων - Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ, τ. Διευθυντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, σε μια εξόχως αποκαλυπτική του συνέντευξη στον 98.4, υποστηρίζει ότι το μείζον πρόβλημα δεν είναι η ενεργειακή κρίση αλλά η κρίση στην πολιτική, που ποδηγετείτε σε μια σειρά αποφάσεων της, με αποτέλεσμα στο χορό των δισεκατομμυρίων ευρώ στις ενεργειακές πολιτικές και τα δήθεν «πράσινα» αφηγήματα τους, να οφείλονται λίγοι, όπως στην Ελλάδα , δύο-τρεις μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, την ώρα που η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, καλείται ή να πληρώσει πανάκριβα την ενέργεια ή να μπει σε ενεργειακή φτώχεια.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως λέει, πως την ώρα που τα πολιτικά αφηγήματα μιλούν για φωτοβολταικά συστήματα σε στέγες σπιτιών και επιχειρήσεων, δίκτυο χαμηλής τάσης για να αξιοποιηθεί η παραγωγή μίας τέτοιας ενέργειας δεν υπάρχει καθόλου ανεπτυγμένο στην Ελλάδα. Την ώρα που μεγάλα υδροηλεκτρικά εργοστάσια είναι έτοιμα εδώ και 10 χρόνια να λειτουργήσουν με το υστέρημα του ελληνικού λαού, παραμένουν κλειστά και την ίδια ώρα προωθούνται μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις στον χώρο.

Ο κ. Κολοβός, υπήρξε και αποκαλυπτικός για το τι θα σημάνει στη πράξη, η λειτουργία των λεγόμενων «έξυπνων μετρητών κατανάλωσης ρεύματος » σε οικίες και επιχειρήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News