Γ. Αδαλής: Από τον Ενεργειακό Αρμαγεδδώνα, στον Διατροφικό Τυφώνα

Κρήτη
Γ. Αδαλής: Από τον Ενεργειακό Αρμαγεδδώνα, στον Διατροφικό Τυφώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο οικονομέτρης – αναλυτής, Γιώργος Αδαλής, μιλώντας σήμερα Τετάρτη, 8 Ιουνίου, στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4, ξεκινάει με μια πρόβλεψη που είχε διατυπώσει στην εκπομπή μας τον Μάρτιο του 2020, ότι η οικονομική κρίση θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το 2024.

Την ημέρα αυτή είχε αποκαλέσει αυτό που ερχόταν ως «Gazmageddon». Ανέλυσε την δυναμική της κρίσης την περίοδο 2021-2022 και πως επηρέασε τις τιμές της ενέργειας, καθώς και των διατροφικών αγαθών, ενώ κατέθεσε νέα δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που πλήττονται σήμερα από την επισιτιστική κρίση και ποιες είναι οι επικίνδυνες χώρες στην γειτονιά μας. Κάτι που όπως είπε, οδήγησε σήμερα τον Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες να κάνει πλέον λόγο ανοιχτά για «Διατροφικό Τυφώνα» και το περιοδικό Economist για «διατροφική καταστροφή», δικαιώνοντας πλήρως τις προπέρσινες προβλέψεις του.

Ο κ. Αδαλής, ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι θα συνεχιστεί κι άλλο η άνοδος των τιμών που θα χειροτερέψουν την κρίση και ανέλυσε διεξοδικά την άποψή του ότι η λύση στα προβλήματά μας θα έλθει μόλις σταματήσουμε να ασχολούμαστε με την ενέργεια και τα αγροτικά αγαθά ως χρηματιστηριακά προϊόντα και αποφασίσουμε επέμβουμε στον πυρήνα των προβλημάτων, αυξάνοντας την αγροτική παραγωγή, τη διάθεση περισσότερης γης στους αγρότες και προχωρήσουμε σε εξορύξεις στην ΕΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News