Γ. Φίλης: Η Τουρκία απειλεί ευθέως και αναζητεί χώρο, με νησιά και θαλάσσιες ζώνες

Απόψεις
Γ. Φίλης: Η Τουρκία απειλεί ευθέως και αναζητεί χώρο, με νησιά και θαλάσσιες ζώνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σχεδιασμός της Τουρκίας περιλαμβάνει νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και καταστάσεις στη Κύπρο, υποστηρίζει ο κ. Φίλης

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων και διδάκτορας Γεωπολιτικής, Γιώργος Φίλης, μιλώντας σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4, εκτίμησε ότι η Τουρκία έχει επιλέξει την τροχιά σύγκρουσης με τον Ελληνισμό σε Ελλάδα και Κύπρο και δεν αναβαθμίζει απλά ποιοτικά τις απειλές της, αλλά προχωρά σε προπαρασκευή πολεμικών ενεργειών προετοιμάζοντας καθολικά με την πολιτικής της ελίτ, τους ακαδημαϊκούς και τα ΜΜΕ, για την επιλογή της αυτή.

Η Ελλάδα, οφείλει να ξεκαθαρίσει ρητά πρώτιστα στις ΗΠΑ και τους άλλους συμμάχους και φυσικά και στη Τουρκία, ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα έχει σημειακή απάντηση και χαρακτήρα, ενώ παράλληλα τόνισε πως πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί η αμυντική συμφωνία με την Γαλλία, ανέφερε ο κ. Φίλης.

Αυτή η ρητή, όπως τόνισε δήλωση, θα ξεκαθάριζε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάει σε σημειακή αντιπαράθεση μόνο και μόνο για να οδηγηθεί σε ένα τραπέζι υπό πίεση για αποφυγή πολέμου, με επίδικο συνομιλίες επί των Τουρκικών απαιτήσεων.

Κατά τον ίδιο η Τουρκία αν δεν λάβει πειστικό μήνυμα αποτροπής, θα επιχειρήσει κίνηση να μην έχει κανείς πλέον αυταπάτη και επειδή δεν θέλει μόνο θαλάσσιες ζώνες αλλά και χώρο, είναι προφανές κατά την γνώμη του, ότι ο σχεδιασμός της περιλαμβάνει νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και καταστάσεις στη Κύπρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News