Γιώργος Σαχίνης

Ζαχ. Μίχας: Μετά τον Ηλιάκη η Τουρκία αποθρασύνθηκε, οι νέες προκλήσεις

Ταυτόχρονα ο κ. Μίχας μιλώντας στον 98.4 προειδοποιεί ότι η Τουρκία είναι δυνατόν να θέτει προσωρινά εμπόδια στο ΝΑΤΟ για είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας, «βάζοντας πλάτη» στην Ρωσία

Ο διευθυντής μελετών του Ινστιτούτου Αναλύσεων Άμυνας και Ασφάλειας Ζαχαρίας Μίχας, συνεργάτης του defence-point.gr, με αφορμή τα 16 χρόνια από το  τραγικό συμβάν με τον θάνατο του ιπτάμενου Κώστα Ηλιάκη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4, εξηγεί γιατί και πως μετά από αυτό το περιστατικό, η Τουρκία αποθρασύνθηκε, από τον τρόπο διαχείρισης της Ελλάδας, φτάνοντας στις μέρες μας σε υπερπτήσεις ακόμη και 2,5 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη.

Ταυτόχρονα, προειδοποιεί, ότι η Τουρκία είναι δυνατόν να θέτει προσωρινά εμπόδια στο ΝΑΤΟ για είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας, «βάζοντας πλάτη» στην Ρωσία του Πούτιν, ώστε με την σειρά της να μην αντιδράσει σε οριστικό «παροπλισμό» των S-400 .

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως είπε ο κ. Μίχας, θα οδηγούσε σε πλήρη αλλαγή κλίματος  από την Δύση, για το οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη στη διαχείριση του, αφού σε αυτή την περίπτωση η Τουρκία θα είχε απαιτήσεις από την δυτική συμμαχία, εμφανώς με ατζέντα που αφορά και τα μεταξύ μας θέματα.

(φωτογραφία AP)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια