Γιώργος Σαχίνης

Δημ. Κούρτης: Θέμα κρατικής διεκδίκησης οι Γερμανικές αποζημιώσεις

Τα όσα αποκάλυψε ο κ. Κούρτης μιλώντας στον 98.4 είναι εξόχως ενδιαφέροντα για τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στο διεθνές δίκαιο από τους παίκτες ισχύος

Ο νομικός – διεθνολόγος και καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δημήτρης Κούρτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4, για τις εξελίξεις με την Ιταλία και την Γερμανία στο θέμα των επανορθώσεων αλλά και την Ελληνική πραγματικότητα.

Επιπλέον ο κ. Κούρτης σημείωσε εμφατικά ότι τόσο στην Ιταλία, όσο και στην Ελλάδα, οι κυβερνήσεις διαχρονικά, κρύβονται πίσω από τις διεκδικήσεις θυμάτων και οικογενειών τους για τις Γερμανικές θηριωδίες της Ναζιστικής περιόδου, αντί ως κυρίαρχα κράτη να αναλάβουν την ευθύνη και πολιτικά, να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των πολιτών τους μέσα από διακρατικές  και στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου κινήσεις έναντι της Γερμανίας.

Τα όσα αποκαλύπτει, είναι εξόχως ενδιαφέροντα για τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στο διεθνές δίκαιο από τους παίκτες ισχύος, ακόμη και στις υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια