Π. Γκίκας: Εθνική στρατηγική ενέργειας και αξιοποίηση εθνικά όλων των ενεργειακών πόρων

Απόψεις
Π. Γκίκας: Εθνική στρατηγική ενέργειας και αξιοποίηση εθνικά όλων των ενεργειακών πόρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Γκίκας εξηγεί στον 98.4 γιατί η επί χρόνια ανυπαρξία εθνικής ενεργειακής στρατηγικής, οδηγεί με αφορμή τις διεθνείς κρίσης, σε δομικά προβλήματα την ελληνική κοινωνία

Ο Καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, του Πολυτεχνείου Κρήτης, Πέτρος Γκίκας, εξηγεί στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4, γιατί η επί χρόνια ανυπαρξία εθνικής ενεργειακής στρατηγικής, οδηγεί με αφορμή τις διεθνείς κρίσης, σε δομικά προβλήματα την ελληνική κοινωνία, συνδέοντας το θέμα και με την ανάγκη χάραξης στρατηγικής πάνω στην έρευνα των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

Όπως λέει, η Ελλάδα σε αυτή την πολυεπίπεδη κρίση, πρέπει να προχωρήσει με σχέδιο στην αξιοποίηση όλων των ενεργειακών της πόρων, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση με την κρίση θα είναι χρόνια. Άρα πρέπει να αξιοποιηθούν όλοι οι πόροι ακόμη και αυτή που προέρχονται από τα κύματα και τον ήλιο, όχι μόνο σε επίπεδο φωτοβολταικών, ενώ παράλληλα ο ορυκτός πλούτος της χώρας πρέπει με στρατηγική να αποτελέσει την απάντηση, στην μονοδιάστατη εισαγωγή ακριβών πόρων, από το φυσικό αέριο και την εισαγόμενη τεχνολογία ανεμογεννητριών και πάνελ φωτοβολταικών, έως πυρηνικής ενέργειας που παράγεται στη Βουλγαρία.

(φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News