Στ. Λυγερός: Το «ανοιχτό» παράθυρο πυρηνικής εμπλοκής, η Ευρώπη και το Ελληνικό πολιτικό σύστημα

Κρήτη
Στ. Λυγερός: Το «ανοιχτό» παράθυρο πυρηνικής εμπλοκής, η Ευρώπη και το Ελληνικό πολιτικό σύστημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο επικεφαλής του slpress.gr, Σταύρος Λυγερός, σε μια πλήρη ανάλυση της παγκόσμιας αναταραχής και κρίσης με επίδικο τις εξελίξεις στην Ουκρανία, εξηγεί γιατί κατά την οπτική του, σήμερα πολύ περισσότερο και από την κρίση των Σοβιετικών πυραύλων στη Κούβα, το ενδεχόμενο μίας πυρηνικής εμπλοκής είναι πιθανότερο, σε ένα κλίμα «χαζοχαρούμενης» ευφορίας από την φθορά της Ρωσίας στην Ουκρανία, που μονοδιάστατα επικρατεί ως φαίνεται στη Δύση και σε καθοριστικούς παράγοντες της Δύσης.

Την ίδια στιγμή ο Ευρωπαϊκός χώρος, στο πεδίο της Ε.Ε., εμφανίζεται ως «πολιτικός νάνος» εγκλωβισμένος στις πιέσεις των ΗΠΑ, ενώ η Ρωσία του Πούτιν, εμφανώς στρυμωγμένη, δεν πρόκειται να σταματήσει ακόμη και μπροστά σε μια πυρηνική εμπλοκή, αν νοιώσει περαιτέρω πίεση στα όρια ήττας.

Το καθεστώς στη Ρωσία και δεν είναι θέμα προσώπου Πούτιν, είπε ο Στ. Λυγερός, δεν έχει στο λεξιλόγιο του την ήττα, όπως στη Δύση μεταφράζουμε το σκηνικό φθοράς στη Ουκρανία, κάτι τέτοιο θα σήμαινε την κατάρρευση του και έτσι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τα πάντα, αν η Δύση εξακολουθήσει να πιέζει για μία ιδιότυπη σύγκρουση πλέον μέσω αντιπροσώπου σε μάκρος χρόνου.

Ο Σταύρος Λυγερός σε αυτή την μεγάλη εικόνα, προσάρμοσε την προσέγγιση του στις εξελίξεις στην Ελλάδα και στο πολιτικό σκηνικό με φόντο την οικονομία και την ακρίβεια. Όπως είπε συνέδρια και εσωκομματικές εκλογές , οδηγούν σε προεκλογική τροχιά, αναλύοντας τις στοχεύσεις των κομμάτων σε αυτή τη συγκυρία, που μπορεί να οδηγεί σε ένα νέο τρικομματικό σκηνικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News