Γιώργος Σαχίνης

Βεΐζης: Οι ανθρώπινες τραγωδίες με τα παιδιά «πρωταγωνιστές» στην Ουκρανία

«Τα παιδιά είναι σε σοκαριστική ψυχολογικά κατάσταση, πολλά δεν μιλάνε έχουν δει βομβαρδισμούς, έχουν μείνει σε καταφύγια πολλά αντιμετώπισαν υποσιτισμό ή αφυδάτωση», τόνισε ο κ. Βεΐζης

Ο Απόστολος Βεΐζης, εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης INTERSOS Greece, από τις λίγες ελληνικές που δραστηριοποιούνται για τους πρόσφυγες στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας, μίλησε σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 για τις ανθρώπινες τραγωδίες του πολέμου στην Ουκρανία, με τα παιδιά «πρωταγωνιστές» της νέας ανθρωπιστικής κρίσης.

Όπως είπε, μέσα σ' όλη την ασχήμια του πολέμου, ξεπηδά η αλληλεγγύη. Ο Απόστολος  Βεΐζης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τα παιδιά είναι σε σοκαριστική ψυχολογικά κατάσταση, πολλά δε μιλάνε, έχουν δει βομβαρδισμούς, έχουν μείνει σε καταφύγια, έχουν μετακινηθεί επί ώρες, είναι τραυματισμένα και πολλά αντιμετώπισαν υποσιτισμό ή αφυδάτωση.

Οι πόλεμοι έχουν το ίδιο χρώμα, την ίδια γεύση, δυστυχώς η Ευρώπη δεν άλλαξε τώρα με τα της Ουκρανίας. Είναι η ίδια που ποινικοποιεί την αλληλεγγύη και τους πρόσφυγες. Η αλληλεγγύη πρέπει να εκφραστεί από όλους, αλλά η ευθύνη για τη διαχείριση είναι κυβερνητική».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια