Κωνσταντακόπουλος: Στο χείλος μιας καταστροφής με μεγάλο χαμένο την Ευρώπη

Απόψεις
Κωνσταντακόπουλος: Στο χείλος μιας καταστροφής με μεγάλο χαμένο την Ευρώπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις εξελίξεις και την εικόνα κορύφωσης της έντασης μεταξύ ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και Ρωσίας, αναφέρθηκε στη σημερινή εκπομπή του 98.4 ο αρθρογράφος - αναλυτής Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος

Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, αρθρογράφος – αναλυτής και για χρόνια ανταποκριτής των σημαντικότερων ελληνικών μέσων στη Μόσχα, μίλησε σήμερα Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, στον ραδιοφωνικό σταθμό 98,4 για τις εξελίξεις και την εικόνα κορύφωσης της έντασης μεταξύ ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και Ρωσίας, με την Ουκρανία ως το εμφανές επίδικο, αλλά και τα βαθύτερα αίτια, ενεργειακά, οικονομικά και γεωπολιτικά αυτής της έντασης.

Αν οδηγηθούμε σε σύρραξη η γενίκευση της καταστροφής δεν είναι απευκταίο ενδεχόμενο είπε, αλλά από αυτή την υπόθεση στο τέλος η Ευρώπη και πάλι κινδυνεύει να είναι ο μεγάλος ηττημένος , σε όλα τα επίπεδα. Εκτίμησε ότι προστίθενται διαρκώς εκρηκτικά υλικά και πλησιάζουμε, αν δεν είμαστε ήδη, στο σημείο που καμία πλευρά δεν θα μπορεί να υποχωρήσει χωρίς να θεωρηθεί ηττημένη.

Εδώ και αρκετό καιρό, σημείωσε, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν καθημερινά τη Ρωσία ότι ετοιμάζεται να εισβάλλει στην Ουκρανία. Δεν παραθέτουν όμως το παραμικρό στοιχείο για να τεκμηριώσουν αυτή τη βαριά κατηγορία, πλην δηλώσεων ανώνυμων αξιωματούχων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο μόνος εκπρόσωπος αυτών των υπηρεσιών που μίλησε επωνύμως ήταν ο ίδιος ο αρχηγός της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, που είπε προ καιρού ότι δεν έχουν καταλήξει οι υπηρεσίες του σε συμπέρασμα αν ο Πούτιν προτίθεται να εισβάλλει στην Ουκρανία και έκτοτε σιώπησε.

Η κατάσταση θυμίζει από την άποψη αυτή την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ και την δυτική επέμβαση στη Συρία (2013 και 2017) με μία διαφορά: Τότε, τουλάχιστον, οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους είχαν λάβει την πρόνοια να παρουσιάσουν διάφορα ψευδή και κατασκευασμένα στοιχεία για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ και τις δήθεν επιθέσεις με χημικά όπλα του Άσαντ, που απεδείχθησαν πολύ χοντρά ψέματα, αφού όμως έκαναν τη δουλειά τους.

Τώρα ούτε αυτό δεν έχει γίνει. Αν άλλωστε δεχθεί κανείς ότι οι ρωσικές ασκήσεις εντός Ρωσίας είναι πρόκληση, τότε τι είναι οι ασκήσεις άνω των 30 εθνών στην περίμετρο της Ρωσίας, οι ασκήσεις «Sea Breeze», οι μεγαλύτερες στην ιστορία του ΝΑΤΟ, που έγιναν πέρυσι;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News